Αυλαία σήμερα για το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Δήμου Ιεράπετρας «Γιώργος Αμαργιανάκης»

11:20 π.μ. - Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017
11:07 π.μ. - Δευ, 31/20/2017
Image: Αυλαία σήμερα για το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Δήμου Ιεράπετρας «Γιώργος Αμαργιανάκης»

Ένα φεστιβάλ προσανατολισμένο στη μουσικοχορευτική κληρονομιά και την παράδοση

 
Για το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Δήμου Ιεράπετρας «Γιώργος Αμαργιανάκης», μια ποιοτική πρόταση αφιερωμένη στην παράδοση μίλησαν στον Ηχώ fm 99,8 ο αντιπρόεδρος τη ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ Δήμου Ιεράπετρας Μιχάλης Παπαδάκης και η υπεύθυνη του Τμήματος χορού και  παράδοσης  Κατερίνα Βαγγέλα. Επίσης κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής μίλησε και ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ Μάνος Γεωργαλάκης που κάλεσε τον κόσμο να τιμίσει με την παρουσία του το Φεστιβάλ και ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν για την υλοποίησή του
 
Ακολουθεί συνέντευξη Κ. Βαγγέλα - Μ. Παπαδάκης:



 
 
Δυο λόγια για το Φεστιβάλ
 
Ενα νέο φεστιβάλ προσανατολισμένο στη μουσικοχορευτική κληρονομιά και την παράδοση ανοίγει την αυλαία του τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 στον Δήμο Ιεράπετρας.
Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Δήμου Ιεράπετρας «Γιώργος Αμαργιανάκης» διοργανώνεται από το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας και συγκεκριμένα το νεοσύστατο Τμήμα Χορού και Παράδοσης με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και αποτελεί μια νέα πρόταση που φιλοδοξεί να δημιουργήσει γόνιμες συνθήκες πολιτιστικών συνεργασιών  με αξιόλογες χορευτικές ομάδες.
 
Το τετραήμερο φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 31 Ιουλίου έως και 3 Αυγούστου 2017 στην Πλατεία Τζαμί στην πόλη της Ιεράπετρας και θα συμμετέχουν ο χορευτικός όμιλος «Ερωτοκρήτες» και το μουσικό σχήμα του Κωστή Σαριδάκη, τα παιδιά του συλλόγου «Κρητικός Χορός», ο χορευτικός σύλλογος «Αγία Τριάδα» Καλαμάτας και η χορευτική ομάδα του Δήμου Ιεράπετρας με το συγκρότημα του Βαγγέλη Βαρδάκη.
 
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς αφιερωμένη στην Πελοπόννησο, ενώ θα παρουσιαστεί και το βιβλίο του Βαγγέλη Βαρδάκη «Ο παραδοσιακός χορός στις ανατολικές περιοχές της Κρήτης».
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
 
Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, 9:30μ.μ. Πλατεία Τζαμί
 
-Η χορευτική παράδοση της Πεδιάδος Ηρακλείου. Χορεύει ο Λαογραφικός Όμιλος «ΕΡΩΤΟΚΡΗΤΕΣ»
 
Τρίτη 1 Αυγούστου 2017, 9:30μ.μ. Πλατεία Τζαμί
-Παρουσίαση βιβλίου «Ο παραδοσιακός χορός στις ανατολικές περιοχές της Κρήτης» του βιολάτορα Βαγγέλη Βαρδάκη
 
Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017, 9:00μ.μ. 1ο Δημοτικό Σχολείο
–«Τα’ αηδόνι στη γλυκομιλιά» Χορευτικό τμήμα ΑΡΓΩ-ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Τμήμα Χορού και παράδοσης Δήμου Ιεράπετρας, Εργαστήρι Μουσικοχορευτικής Παράδοσης «Κρητικός Χορός»
 
Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, 9:00μ.μ. 1ο Δημοτικό Σχολείο
«Κύκλος είναι η ζωή …» Τμήμα Χορού και Παράδοσης Δήμου Ιεράπετρας