Αυξημένα τα περιστατικά ... μαθητών με άγχος

8:02 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
08:05 μ.μ. - Πέμ, 24/02/2018
Image: Αυξημένα τα περιστατικά ... μαθητών με άγχος

Οδηγίες προς τους γονείς για να συμπαρασταθούν στους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων

Αυξητική τάση στα κρούσματα άγχους σε μαθητές λόγω των πανελληνίων εξετάσεων διακρίνει, τα τελευταία χρόνια, η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, Μαρία Παναγιωτάκη. Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 "όλο και συχνότερα καταγράφεται εγκλωβισμός των παιδιών στον κύκλο του άγχους", τονίζοντας ότι κυρίως καταγράφονται αρνητικές σκέψεις σε σχέση με την απόδοση στις εξετάσεις αλλά και σωματικές ενδείξεις του άγχους ως και κρίσεις πανικού.
 
Η ίδια υπογραμμίζει ότι οι γονείς δε θα πρέπει να μεταδίδουν άγχος και να μεταθέτουν φορτίο προς τα παιδιά, και οι ίδιοι οι μαθητές θα πρέπει να διαβάζουν με πρόγραμμα, να κοιμούνται αρκετά, να τρώνε υγιεινά και να δίνουν χρόνο στον εαυτό τους για ανάπαυλα. "Η οικογένεια πολλές φορές κατευθύνει τα παιδιά, στην προσπάθειά της - φυσικά - να τα βοηθήσει, όμως πρόκειται για ένα πολύ εγκλωβιστικό τρόπο. Οι γονείς θα πρέπει να απελευθερώσουν τα παιδιά τους" - επισημαίνει η κ.Παναγιωτάκη.
 
Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης (2813-404469 & 2813-404470) για τους υποψηφίους των πανελλήνιων εξετάσεων που λειτούργησε για πρώτη φορά πέρυσι με πρωτοβουλία της 7ης ΔΥΠΕ και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης με τη συνεργασία επιστημόνων ψυχικής υγείας και του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Ηρακλείου, επαναλειτουργεί φέτος από την 1η ως και τις 20 Ιουνίου, από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές και τεχνικές διαχείρισης άγχους προς εμψύχωση των παιδιών.
 
 
cretalive.gr