«Αυξάνεται η πιθανότητα ατυχήματος στο Αιγαίο»

7:55 μ.μ. - Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018
07:11 μ.μ. - Τρί, 06/55/2018
Image: «Αυξάνεται η πιθανότητα ατυχήματος στο Αιγαίο»

Η Ελλάδα εφαρμόζει τα «μεγαλύτερα δυνατόν» μέτρα για την προστασία των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης

«Ας μην ξεχνάει η Ελλάδα τι πέρασαν οι πρόγονοί της όταν ρίχτηκαν στον πάτο της θάλασσας» υποστήριξε ο επικεφαλής τους Εθνικιστικού Κινήματος της Τουρκίας και σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, υποστήριξε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα «μεγαλύτερα δυνατόν» μέτρα για την προστασία των οκτώ Τούρκων ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε πως «δεν έχουμε ξεχάσει τι συνέβη στην περιοχή μας πριν από λίγους μήνες», αναφερόμενος στο Κόσοβο, όπου οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες προχώρησαν στην απαγωγή έξι Τούρκων πολιτών, τους οποίους επίσης κατηγόρησε η κυβέρνηση Ερντογάν ως οπαδούς του Γκιουλέν, όπως αναφέρει ο Guardian. 
 
Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί ήρθαν στην Ελλάδα έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016. Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι έχουν αφεθεί όλοι οι Τούρκοι στρατιωτικοί διότι παρήλθε το ανώτατο όριο κράτησης τους, αλλά και ότι διαμένουν σε απόρρητη τοποθεσία υπό την ασφάλεια των αστυνομικών αρχών. 
 
Στη συνέχεια, ο Φ. Κουβέλης τόνισε ότι «έχουμε ένα ανεξάρτητο σύστημα δικαιοσύνης το οποίο εφαρμόζει τους Ευρωπαϊκούς νόμους, τους διεθνείς νόμους. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να αγνοήσουμε. Πρέπει να το ακούμε». Σχετικά με τις εναέριες και θαλάσσιες παραβιάσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, σημείωσε πως «πολλά πλοία έχουν μεταφερθεί στην περιοχή και μιλάμε για μαχητικά που κινούνται με τρελές ταχύτητες, κάτι που αυξάνει την πιθανότητα ατυχήματος».
 
Νέες απειλές Μπαχτσελί
 
Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Εθνικιστικού Κινήματος της Τουρκίας και σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δηλώνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση, η οποία παίζει παιχνίδια στα νησιά του Αιγαίου, ας μάθει τα όριά της και ας μην ξεχνάει τι πέρασαν οι πρόγονοί της όταν ρίχτηκαν στον πάτο της θάλασσας. Θα ξαναγίνει το ίδιο. Δόξα τω Θεώ, η βούληση να γίνει ξανά το Αιγαίο τάφος των πόθων των Ελλήνων, είναι ακόμη ζωντανή. Και θα συνεχίζει να είναι μέχρι τέλους».
 
Επιπροσθέτως, σχετικά με προεκλογικό του σποτ το οποίο δείχνει την Κύπρο ως τουρκική, υποστήριξε ότι «γιατί ενοχλούνται; Επειδή δείχνει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος. Θα ρωτήσω αυτούς τους ανόητους και χοντροκέφαλους "τι θα κάναμε", "πώς θα τη δείχναμε"; Το δηλώνω και το τονίζω: Η Κύπρος είναι τουρκική. Είναι τουρκική πατρίδα και τουρκική θα παραμείνει».
 
 
 
thepressproject.gr