Αθώωση των 82 ζητά η Εισαγγελέας

5:37 μ.μ. - Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018
05:01 μ.μ. - Τετ, 17/37/2018
Image: Αθώωση των 82 ζητά η Εισαγγελέας

και καταδίκη τους ατομικά για επιμέρους κατηγορίες

 
Την αθώωση και των 82 ατόμων, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε ληστείες, εκβιασμούς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και είχαν συλληφθεί το 2014 στο Ρέθυμνο, πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.
 
Στην πρόταση του ο εισαγγελέας ζητάει να απαλλαχθούν οι δεκάδες κατηγορούμενοι από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αλλά προτείνει την καταδίκη του καθενός για επιμέρους κατηγορίες, όπως αυτές των ληστειών, της διακίνησης των ναρκωτικών, των εκβιασμών.

 
Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν μαραθώνια και λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, αλλά και των μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
 
Μάλιστα για τον Ρεθυμνιώτη, που κατηγορείται για βομβιστική ενέργεια εναντίον του υπουργού και τότε δημάρχου Σφακίων κ. Πολάκη, ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του, καθώς τα εκρηκτικά που είχαν βρεθεί τότε στην κατοχή του ήταν αλλοιωμένα.
 
 
Πηγές: cretapost.gr, kriti24.gr