Αθηνά Λινού: Πως θα αποφύγουμε το ολικό lockdown

2:43 μ.μ. - Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021
02:02 μ.μ. - Τρί, 02/43/2021
Image: Αθηνά Λινού: Πως θα αποφύγουμε το ολικό lockdown

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ φάνηκε καθησυχαστική όσον αφορά με τις μεταλλάξεις και τα εμβόλια

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ φάνηκε καθησυχαστική όσον αφορά με τις μεταλλάξεις και τα εμβόλια, ενώ μίλησε ακόμη και για το ποια βήματα θα βοηθούσαν να αποφύγουμε ένα ολικό lockdown.

Για το πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε ένα ένα ολικό lockdown, τις μεταλλάξεις αλλά και το θέμα των σχολείων μίλησε η Αθηνά Λινού.

Είναι εξαιρετικής σημασίας να έχουμε περισσότερα στοχευμένα τεστ ώστε να υπάρχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα σύμφωνα με την κυρία Λινού. Ακόμη ανέφερε πως χρειάζεται αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και μεγιστοποίηση της τηλεργασίας ώστε να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανότητες επαφής με τον ιό.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, η κυρία Λινού μαζί με τα υπόλοιπα, είπε και πως είναι προτιμότερο να λάβουμε πιο οργανωμένα μέτρα παρά να οδηγηθούμε σε ένα αυστηρό lockdown.

Σεχτικά με τα σχολεία και το άνοιγμα δήλωσε πως πρέπει να αυξηθούν τα τεστ στα σχολεία. «Είναι σημαντικό να γίνει καλύτερη επικοινωνία για την αναγκαιότητα των τεστ, ώστε να προσέρχεται ο κόσμος χωρίς να φοβάται». «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι απαραίτητα και μπορούν να βοηθήσουν να σώσουν ζωές» είπε η επιδημιολόγος. Ενώ συνέχισε λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους εκπαιδευτικούς.

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις και τον εμβολιασμό, καθησύχασε καθώς τις καλύπτουν τα εμβόλια και οι εταιρείες ήδη πράττουν τα απαραίτητα για να τροποποιήσουν τα εμβόλια τους άμεσα.

Αναφορικά με την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη και τον ιερέα που δεν φαίνεται να είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, είπε πως είναι κάπως ανησυχητικό. Ενώ σχετικά με το γεγονός πως νόσησε για δεύτερη φορά αφού είχε ήδη νοσήσει από τον «συνήθη» κορονοϊό «δεν είναι περίεργο» όπως είπε η ίδια, καθώς η ανοσία του πιθανόν να είναι περίπου στο 50%. Ξεκαθαρίζοντας ακόμη πως ο ιερέας είχε διπλάσια πιθανότητα να νοσήσει και 50% να δουλέψουν τα αντισώματα του.

dikaiologitika.gr