Αστροπεκάκης: Ασφαλτοστρώσεις όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες

3:06 μ.μ. - Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022
03:03 μ.μ. - Τρί, 08/06/2022
Image: Αστροπεκάκης: Ασφαλτοστρώσεις όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες

Ήδη έχουν ληφθεί χρηματοδοτήσεις και έχουν δημοπρατηθεί έργα ασφαλτόστρωσης άνω των 800.000 ευρώ τόσο εντός της πόλης της Ιεράπετρας, όσο και σε Κοινότητες, σε οδούς που διαπιστωμένα παρουσιάζονται προβλήματα

Η σημερινή Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε έχει ξεκινήσει ένα συντονισμένο έργο αποκατάστασης της οδοποιίας καταγράφοντας τις ανάγκες αρχικά, προβαίνοντας σε τσιμεντοστώσεις και ασφαλτοστρώσεις, όπου χρειάζεται, στην πόλη και στις Κοινότητες, συντάσσοντας σχετικές μελέτες, επιδιώκοντας και επιτυγχάνοντας την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ήδη έχουν ληφθεί χρηματοδοτήσεις και έχουν δημοπρατηθεί έργα ασφαλτόστρωσης άνω των 800.000 ευρώ τόσο εντός της πόλης της Ιεράπετρας, όσο και σε Κοινότητες, σε οδούς που διαπιστωμένα παρουσιάζονται προβλήματα. Παράλληλα, έχουμε προβεί για πρώτη φορά στην αγορά μεγάλου αριθμού σύγχρονων, καινούριων μηχανημάτων για την οδοποιία, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα στις ανάγκες των δημοτών μας.

Δυστυχώς, οι πολλές και έντονες βροχοπτώσεις, πρωτόγνωρου μεγέθους για την Ιεράπετρα, σε συνδυασμό με την παλαιότητα του οδοστρώματος, προκάλεσαν πολλές φθορές σε δρόμους του Δήμου, ενώ παράλληλα εμπόδιζαν τα συνεργεία να προχωρήσουν στην αποκατάστασή τους, καθώς οι ασφαλτοστρώσεις και οι τσιμεντοστρώσεις, όπως είναι τοις πάσι γνωστό, πραγματοποιούνται σε καλές καιρικές συνθήκες. Μόλις ο καιρός το επιτρέψει, οι ανάδοχοι εργολάβοι θα ξεκινήσουν τα έργα των ασφαλτοστρώσεων. Παράλληλα, έχουμε καταθέσει και αναμένουμε χρηματοδότηση για νέα έργα οδοποιίας.

Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες που υπάρχουν και γι΄αυτό το λόγο επιχειρούμε στοχευμένα με παρεμβάσεις να προβούμε έστω και σε προσωρινή επίλυση του προβλήματος.

Ζητάμε την κατανόησή των πολιτών για την όποια ταλαιπωρία υπάρξει μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο που έχουμε αναλάβει. Μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα αλλάξουμε την όψη του οδικού δικτύου της πόλης και των οικισμών αναβαθμίζοντας συγχρόνως την οδική ασφάλεια με τα προγραμματισμένα έργα που έχουμε δημοπρατήσει.

Ο Αντιδήμαρχος

Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης