Άστεγοι: Οι λύσεις που προτείνει ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

12:05 μ.μ. - Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023
12:03 μ.μ. - Παρ, 31/05/2023
Image: Άστεγοι: Οι λύσεις που προτείνει ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

Ο Γιάννης Ανδρουλάκης στον Ηχώ 99,8

Σε μια προσπάθεια να σταθούν κοντά σε ανθρώπους που βιώνουν δύσκολα και δη σε αστέγους και ωφελούμενους ΤΕΒΑ, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης , τμήμα Ιατρική και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) ενώνουν δυνάμεις για την πρόληψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την παροχή βοήθειας σε αυτούς τους ανθρώπους ειδικά σε θέματα υγείας. Υπό το πρίσμα αυτό κινείται και η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Ανδρουλάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τη συνεργασία αυτή και την προσπάθεια ώστε ως Αντιπεριφέρεια να σταθούν από πλευράς τους κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, προχωρά ένα mentoring εργασίας, δηλαδή μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για εύρεση εργασίας, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να βρει εργασία. Διαδραματίζοντας η περιφέρεια έναν ρόλο σύνδεσης μεταξύ εταιριών και εργαζομένων. Υπάρχουν άνθρωποι που κατά συνείδηση είναι άστεγοι υπάρχουν όμως και εκείνοι που οι δυσκολίες της ζωής τους οδήγησαν σε αυτή τη θέση. Για καθένα που αντιμετωπίζει δυσκολίες υπάρχουν τα προγράμματα ΤΕΒΑ , υπάρχουν τα κοινωνικά παντοπωλεία μέσα από τα οποία μπορούν να ενισχυθούν και να καλύψουν βασικές τους ανάγκες κυρίως σε τρόφιμα.

Επιπλέον στο Ηράκλειο υπάρχει οργανωμένη δομή για ημερήσια φροντίδα. Θέλουμε να είμαστε στο πλευρό τους με τις δυνάμεις που έχουμε να απαλύνουμε το πρόβλημα τους, να βοηθήσουμε για εύρεση εργασίας και γενικότερα για να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, τόνισε μεταξύ άλλων.