Ασπραδάκης: Οι αγωγοί όμβριων στην παραλία θα διαμορφωθούν

11:27 π.μ. - Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022
11:10 π.μ. - Δευ, 17/27/2022
Image: Ασπραδάκης: Οι αγωγοί όμβριων στην παραλία θα διαμορφωθούν

Δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο

Περιορισμένα προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση του Σαββάτου στην Ιεράπετρα με κάποια σημεία ωστόσο στο οδικό δίκτυο να πλημμυρίζουν θέτοντας σε «συναγερμό» συνεργεία του Δήμου προκειμένου να αποκαταστήσουν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν αλλά και για να αποφράξουν σχάρες φρεατίων που έφραζαν από τα φερτά υλικά που παρασύρονταν από τα νερά. Προβληματισμός υπήρξε πάντως για το έργο του ύφαλου κυματοθραύστη και πιο συγκεκριμένα για την άμμου που στρώνεται στο πλαίσιο του έργου και η οποία παρασύρθηκε στα σημεία όπου καταλήγουν αγωγοί ομβρίων.

Για το θέμα μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ασπραδάκης λέγοντας ότι μέσα σε 6 περίπου ώρες έπεσε μεγάλος όγκος νερού, περίπου στα 100 χιλιοστά. Σε ότι αφορά στην διαμόρφωση της παραλίας και την προσάμμωση θα πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι ήδη έχουν πέσει 5.000 κυβικά άμμου, από το σύνολο των 32.000 κυβικών περίπου που θα πέσει συνολικά κατά μήκος της παραλίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα νερά της βροχής κατέληξαν στη θάλασσα από τους αγωγούς όμβριων. Το τμήμα από όπου ξεκινά η παραλία , στον αγωγό της Νικηφόρου Φωκά δηλαδή , δεν έπαθε ιδιαίτερη ζημιά. Το υπόλοιπο τμήμα που έχει δημιουργήσει ο εργολάβος για να οδηγούνται τα φορτηγά και να εναποθέτουν την άμμο, ήταν εκείνο που έπαθε τη μεγαλύτερη ζημιά από τον όγκο του νερού. Οι εργασίες για την αναπλήρωση της παραλίας θα συνεχιστούν κανονικά. Οι έξοδοι των αγωγών όμβριων δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμη. Όταν γίνει και αυτό δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Το έργο είναι σε εξέλιξη, ας περιμένουμε να ολοκληρωθεί, σημείωσε ο κ. αντιδήμαρχος.

Πρόσθεσε ότι το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Νικηφόρου Φωκά, όταν τα φρεάτια ήταν ανοιχτά χωρίς τα φερτά υλικά να φράζουν τις σχάρες, λειτούργησε πολύ καλά και βοήθησε να γίνεται απορροή των υδάτων στην πόλη. Υπήρχαν βέβαια κάποια σημεία, εντός και εκτός πόλης, όπου είχαμε συγκέντρωση των βρόχινων νερών κυρίως γιατί οι σχάρες φρεατίων καλύφθηκαν από τα φερτά υλικά. Τα συνεργεία κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να τα απομακρύνουν.

Σε ότι αφορά το πρόβλημα που δημιουργείται στο δρόμο από Κεντρί προς Ιεράπετρα όταν βρέχει, υπάρχει σκέψη για να γίνουν αγωγοί όμβριων που θα καταλήγουν στο ρέμα κοντά στο Νοσοκομείο και από εκεί να καταλήγουν στο παραλιακό γυμναστήριο, εξήγησε.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Ασπραδάκη

hxonews
hxonews