Ασημένιο μετάλλιο ο Μανώλης Στεφανουδάκης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας

11:19 π.μ. - Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
11:05 π.μ. - Παρ, 24/19/2024
Image: Ασημένιο μετάλλιο ο Μανώλης Στεφανουδάκης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας

Νέα σπουδαία διάκριση για τον κρητικό παραολυμπιονίκη

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης για άλλη μια φορά έκανε υπερήφανη την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου για άτομα με αναπηρία που πραγματοποιείται στο Κόμπε της Ιαπωνίας.

Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης “κάρφωσε” το ακόντιο του στα 29.91 μ., κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό της κατηγορίας F54. O Μανώλης Στεφανουδάκης συμμετείχε 6η φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην αθλητική του καριέρα, ο οποίος πάντα βρίσκεται στα μετάλλια (χάλκινο το 2013, χρυσό το 2015, χρυσό το 2017, ασημένιο το 2019, χρυσό το 2023).

«Αισθάνομαι ευλογημένος που εκπροσώπησα τη χώρα μου για έκτη συνεχόμενη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και καταφέραμε μια ακόμα σημαντική διάκριση στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της χρονιάς έως τώρα. Στον αγώνα συμμετείχαμε οι σημαντικότεροι αθλητές της κατηγορίας μου με πολύ έντονο ανταγωνισμό. Η αναμονή ήταν κουραστική αλλά το αποτέλεσμα ικανοποιητικό. Βολή στα 29.91 μ., δεύτερη θέση κι ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο βάθρο. Η προετοιμασία για το Παρίσι συνεχίζεται για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας στην Παραολυμπιάδα 2024. Επόμενος σταθμός το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Μανώλης Στεφανουδάκης και συνέχισε:

«Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες που φρόντισαν όλες τις διαδικασίες για τη συμμετοχή μας σε αυτή την αθλητική διοργάνωση αλλά και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για τη στήριξη της.

Ευχαριστώ τον προπονητή μου, Ιπποκράτη Σκαντζάκη, ο οποίος βρίσκεται δίπλα μου σε καθημερινή βάση και με στηρίζει.Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και πιστεύουν σε μένα και στην προσπάθεια μου»

patris.gr