Ασελγούσε στην ίδια του την κόρη - Σήμερα η απόφαση για μία ακόμη σοκαριστική υπόθεση

11:41 π.μ. - Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
11:07 π.μ. - Τρί, 17/41/2018
Image: Ασελγούσε στην ίδια του την κόρη - Σήμερα η απόφαση για μία ακόμη σοκαριστική υπόθεση

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Κρήτης μετά την αποκάλυψη - μιας ακόμη - υπόθεσης ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου

Μετά την προ ημερών προφυλάκιση ενός ηλικιωμένου άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε ασελγήσει σε βάρος ενός κοριτσιού μόλις 10 ετών, αλλά και την πρόσφατη καταδίκη ενός 49χρονου πατέρα, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της 11χρονης κόρης του, μια ακόμη αποτρόπαια υπόθεση συνταράζει τις τελευταίες ημέρες την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.
 
 
Η εν λόγω υπόθεση αφορά έναν άνδρα, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, καθώς φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης κόρης του. Μετά την απολογία τού συγκεκριμένου κατηγορούμενου, είχε προκύψει διχογνωμία μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας αναφορικά με το αν ο πατέρας θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι.
 
 
Όπως προβλέπεται από τον νόμο, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις η επίμαχη απόφαση λαμβάνεται από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα Τρίτη. Εντός της σημερινής ημέρας, λοιπόν, αναμένεται η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με το αν ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στη φυλακή ή όχι.
 
 
Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αυτή προηγήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από τις αρμόδιες Αρχές. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης φέρονται να έχουν ήδη καταθέσει παιδοψυχολόγοι που εξέτασαν το ανήλικο κορίτσι, που φέρεται να έπεσε θύμα ασέλγειας από τον ίδιο του τον πατέρα. Εξάλλου, αξίζει να επισημάνουμε ότι μέχρι την ετυμηγορία του δικαστικού συμβουλίου ο κατηγορούμενος παραμένει σε περιορισμό κατ’ οίκον.
 
74χρονος ασελγούσε σε 10χρονη
 
Στο μεταξύ, δεν έχουν περάσει παρά μερικές μόνο ημέρες από την προφυλάκιση ενός ηλικιωμένου, ο οποίος φέρεται να είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ενός 10χρονου κοριτσιού. Πρόκειται για έναν 74χρονο άνδρα, ο οποίος διαμένει μόνιμα σε χωριό του νομού Ηρακλείου. Παρά το ότι ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί, είχε κριθεί προφυλακιστέος, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι πρέπει να είναι προσωρινά κρατούμενος. Υπενθυμίζεται ότι ο 74χρονος είναι αντιμέτωπος με κακουργηματική κατηγορία.
 
Στη φυλακή πατέρας που ασελγούσε στην 11χρονη κόρη του
 
Στο μεταξύ, πριν μερικά 24ωρα εκδικάστηκε - σε δεύτερο βαθμό - από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση ενός 49χρονου πατέρα, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 27 ετών, καθώς φέρεται να ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης κόρης του. Η υπόθεση είχε έρθει στη δημοσιότητα το 2009, όταν το 11χρονο - τότε - κορίτσι είχε αποκαλύψει στη μητέρα του τα όσα φέρεται να βίωνε στα χέρια τού πατέρα του. Σε κατάσταση σοκ, η μητέρα της μικρής κατήγγειλε στις Αρχές τον - τότε - σύζυγό της και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. 
Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, που ολοκληρώθηκε προ ημερών, ο 49χρονος υποστήριξε ενώπιον της Έδρας ότι είναι αθώος. Συγκεκριμένα, αρνήθηκε ότι προέβη στις ασελγείς πράξεις τις οποίες κατήγγειλε το 2009 η κόρη του. Πάντως, στην πρόσφατη δίκη κατέθεσε ενώπιον των δικαστών και το φερόμενο θύμα. Η 21 ετών - σήμερα - κοπέλα, η οποία όταν φέρονται να συνέβησαν τα καταγγελλόμενα δεν είχε καν συμπληρώσει τα 12 έτη, ενέμεινε στα όσα είχε ισχυριστεί από την πρώτη στιγμή. Εξάλλου, ως μάρτυρας του κατηγορητηρίου κατέθεσε και η μητέρα της κοπέλας και πρώην σύζυγος του 49χρονου, η οποία στήριξε απόλυτα την κόρη της. 
Τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχο - και σε δεύτερο βαθμό - τον 49χρονο άνδρα, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 9 ετών. Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αποφασίσει ότι η έφεση του 49χρονου πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο πατέρας να μην οδηγηθεί στη φυλακή. Πλέον, μετά την καταδίκη του 49χρονου και σε δεύτερο βαθμό, ο καταδικασθείς πατέρας οδηγήθηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε.
 
 
neakriti.gr