Άρχισε η καταγραφή των προϊόντων. Όλοι οι μεμονωμένοι παραγωγοί στην ΕΑΣ Ιεράπετρας

11:10 π.μ. - Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017
11:05 π.μ. - Τετ, 17/10/2017
Image: Άρχισε  η καταγραφή των προϊόντων. Όλοι οι μεμονωμένοι παραγωγοί  στην  ΕΑΣ Ιεράπετρας

Η καταγραφή θα γίνει σήμερα μέχρι τις 13.30 και θα συνεχιστεί και αύριο

Συνεχείς συσκέψεις μετά την ανακοίνωση της ΠΝΟ ότι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους πραγματοποιούνται στον Δήμο Ιεράπετρας. Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής αγροτικών θεμάτων κ. Αργύρης Πανταζής μίλησε για τις κινήσεις που γίνονται λέγοντας ότι σήμερα κρατούν μια στάση αναμονής και δίνουν  έμφαση στην καταγραφή των προϊόντων που μένουν αδιάθετα.  Μετά από σύσκεψη που έγινε το πρωί αποφασίστηκε ότι μια επιτροπή θα επισκεφθεί τα δημοπρατήρια προκειμένου να καταγράψει τα αδιάθετα προϊόντα και επιπλέον να συλλέξει τα στοιχεία των προηγούμενων ημερών από τότε που ανακοινώθηκε η απεργία. 
Μια δεύτερη επιτροπή θα υπάρχει στα γραφεία της ΕΑΣ Ιεράπετρας προκειμένου να καταγράψει τα [προϊόντα των μεμονωμένων παραγωγών. 
Τα μέλη των επιτροπών είναι από γεωπόνους και υπαλλήλους της Διεύθυνσης αγροτική ανάπτυξης ώστε να υπάρχει επισημότητα των στοιχείων από δημόσιο φορέα. Επιπλέον ο Δήμαρχος κ. Θ. Καλαντζάκης βρίσκεται στο Ηράκλειο όπου σε συνεργασία και με τον Περιφερειάρχη ασκούνται πιέσεις για να αναχωρήσει πλοίο για τη μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων.  Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρξει μια τροποποίηση του νόμου για το πλοίο ασφαλείας ώστε να είναι πιο εύκολα εφαρμόσιμος. Τέλος σχολίασε  ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως πλοίο από το λιμάνι του Ηρακλείου αναχώρησε για τη Σαντορίνη 
 



Ακολουθεί συνέντευξη Α. Πανταζή: