Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Σελακάνου

3:10 μ.μ. - Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
03:09 μ.μ. - Παρ, 20/10/2019
Image: Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Σελακάνου

Με μεγάλη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών της περιοχής τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης του Αγίου Ευσταθίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Σελακάνου της Ενορίας Χριστού Ιεράπετρας

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο προαύλιο του ναού.
 
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο συναξάρι του αγίου Μάρτυρος Ευσταθίου, της συζύγου του Αγίας Θεοπίστης του και των υιών του Αγαπίου και Θεοπίστου, επισημαίνοντας την υποδειγματική πίστη και την ιώβεια υπομονή του αγίου. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ο ένδοξος στρατηγός του ρωμαϊκού στρατούΠλακίδας και μετέπειτα άγιος Μάρτυς Ευστάθιος υπέμεινε ως δεύτερος Ιώβ πολλές δοκιμασίες και τελικά μαρτύρησε για τον Χριστό, ενώ εμείς σήμερα, εκατοντάδες χρόνια μετά, καλούμαστε να ζήσουμε όχι το μαρτύριο του αίματος αλλά το μαρτύριο της συνειδήσεως. Καλούμαστε να παραμείνομε σταθεροί και εδραίοι στην πίστη μας στον Χριστό και να υπομένομε όσες δοκιμασίες και βάσανα μάς επιφυλάσσει η πρόνοια του Θεού.
 
Στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής έλαβαν μέρος ο εκ Χριστού καταγόμενοςΠαν/τος Αρχιμ. Μιχαήλ Παπαδοπετράκης, Αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά, οι Αιδεσ/τοι Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Β΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας, π. Ελευθέριος Δαργάκης, Εφημέριος Μύρτου, π. Πολυρχόνης Μπριντάκης, Εφημέριος ενορίας Αγίου Δημητρίου Πλάκας Άνω Βιάννου,και π. Γεώργιος Μαυρογιαννάκης, Εφημέριος Χριστού, ενώ παρέστησαν οι ενορίτες και άλλοι πιστοί, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Εμμαν. Βρυγιωνάκης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης.