Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Καλογέρων Ιεράπετρας

9:21 π.μ. - Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
09:07 π.μ. - Τετ, 18/21/2018
Image: Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Καλογέρων Ιεράπετρας

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουλίου ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουλίου ο  Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Καλογέρων Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.
Στην ακολουθία, που έλαβαν μέρος Κληρικοί της περιοχής, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος,ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.
Στην εγκάρδια ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος, αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο της τιμωμένης αγίας. Όπως σημείωσε, σε ηλικία μόλις 15 ετών οδηγήθηκε ενώπιον του Επάρχου Ολύμβριου, που προσπάθησε να τη μεταπείσει να αρνηθεί το Χριστό, προτείνοντάς της να γίνει σύζυγος του. Η αγία αρνήθηκε με παρρησία και τότε ο επηρμένος και σκληρός έπαρχος διέταξε να τη βασανίσουν, να τις κατασχίσουν τις σάρκες της και να τη φυλακίσουν και στο τέλος να την αποκεφαλίσουν.
Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τη μυστική προσωπική σχέση με τον Χριστό που ζούσαν οι άγιοι, και ευχήθηκε η Αγία Μεγαλομάρτυς Μαρίνα να προστατεύει από τις προσβολές και τις επιθέσεις του μισόκαλου διαβόλου και να πρεσβεύει για όλους όσοι τιμούν τη μνήμη της.
Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος Κληρικοί της περιοχής και παρέστη πλήθος ευλαβών χριστιανών της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας.