Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου Ιεράπετρας που ανακηρύχθηκε σε Προσκυνηματικό

5:07 μ.μ. - Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017
05:08 μ.μ. - Παρ, 11/07/2017
Image: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου Ιεράπετρας που ανακηρύχθηκε σε Προσκυνηματικό

Με μεγάλη λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πανηγύρισε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου ο Ιερός Ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, που βρίσκεται στη δυτική είσοδο της πόλεως της Ιεράπετρας

Aνήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της περιοχής, ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ρόλο των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων ασωμάτων Δυνάμεων ως «λειτουργικά πνεύματα εις διακονίαν αποστελλόμενα» επισημαίνοντας τη νοερή προστασία τους προς τους ανθρώπους. Επίσης ευχήθηκε σε όλους ο Αρχάγγελος Μιχαήλ που είχε πρωτοστατήσει για να μην ακολουθήσουν την πτώση του Εωσφόρου οι υπόλοιπες Αγγελικές Δυνάμεις λέγοντας το «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου Θεού», να τους περιφρουρεί και να τους σκέπει υπό τας πτέρυγας του.

Τέλος, ανακοίνωσε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τη μετατροπή και ανακήρυξη του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού σε Ιερό  Προσκύνημα, που θα λειτουργεί σύμφωνα με Ειδικό Κανονισμό λειτουργίας, που εγκρίθηκε από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ., προκειμένου να καλύπτονται οι λειτουργικές και πνευματικές ανάγκες των κατοίκων του δυτικού τμήματος της πόλεως Ιεράπετρας, με Εφημέριο τον Αιδεσιμ. Πρωτ. Σάββα Λιναρδάκη.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, οι Αιδεσιμώτατοι Πρωτ. Ανδρέας Πιτροπάκης, Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης και π. Ιωάννης Τράκος, έψαλλαν δύο πολυμελείς χοροί ιεροψαλτών και παρέστη πλήθος ευσεβών χριστιανών της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
 
Πηγή: imis.gr