«Αρχαίος Μακεδόνας» βγήκε στη Νάουσα για να διώξει τους μετανάστες

8:26 π.μ. - Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
08:06 π.μ. - Τρί, 11/26/2019
Image: «Αρχαίος Μακεδόνας» βγήκε στη Νάουσα για να διώξει τους μετανάστες

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία που φέρεται να τραβήχτηκε στο νυχτερινό μπλόκο της Νάουσας, από την παρουσία ενός «αρχαίου μακεδόνα πολεμιστή»

Την ώρα που κορυφώνονται οι αντιδράσεις για τη μετεγκατάσταση μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, καλέσματα μαζικών κινητοποιήσεων και μπλόκων στη φιλοξενία νεοαφιχθέντων αιτούντων άσυλο έχουν «πλημμυρίσει» τα social media. Κάτι αντίστοιχο έγινε το βράδυ της Δευτέρας και στη Νάουσα όπου περίπου 100 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, σε συνέχεια σχετικής ιντερνετικής «διαρροής»,  συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση τριών λεωφορείων με μετανάστες.
 
Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει φωτογραφία που φέρεται να τραβήχτηκε στο νυχτερινό μπλόκο της Νάουσας, από την παρουσία ενός «αρχαίου μακεδόνα πολεμιστή» -με την περικεφαλαία του, το δόρυ του και την ασπίδα του- που προέταξε και αυτός τα στήθη του ενάντια στην άφιξη του ανεπιθύμητων αλλόθρησκων.
 
Η φωτογραφία έγινε viral, με κάποιους να τολμούν να κάνουν και «ταυτοποίηση» του εικονιζόμενου, σημειώνοντας πως πιθανότατα πρόκειται για τον ίδιο «πολεμιστή» με τα φουσκωμένα ψεύτικα μούσκουλα που είχε κάνει την εμφάνισή του στην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Νάουσας. 
 
Πέραν του γραφικού της υπόθεσης όμως, η όλη κινητοποίηση κατέληξε σε φιάσκο, καθώς γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα οι αντιδρώντες ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο για εσφαλμένο συναγερμό αφού  οι ανεπιθύμητοι μετανάστες δεν θα έρχονταν τελικά στην περιοχή τους. 


 
Τι λέει ο δήμος 
 
Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Νάουσας είχε ενημερώσει πάντως ότι τις προηγούμενες ημέρες εγκαταστάθηκαν σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης 193 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά. Η ανακοίνωση: Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας από το Υπουργείο Εσωτερικών και εκπροσώπους των ξενοδόχων, τις προηγούμενες ημέρες σε δύο ξενοδοχεία της Νάουσας έχουν έρθει συνολικά 193 πρόσφυγες-μετανάστες. Συγκεκριμένα, στην μια ξενοδοχειακή μονάδα διαμένουν συνολικά 115 άτομα, εκ των οποίων 70 παιδιά και νεογέννητα βρέφη, καθώς και 45 ενήλικες γονείς και ηλικιωμένοι.
 
Αντίστοιχα, στην δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα διαμένουν συνολικά 78 άτομα, εκ των οποίων 50 γονείς και ηλικιωμένοι, 20 παιδιά και 8 βρέφη κάτω των 3 ετών. Επισημαίνεται ότι η έλευση των οικογενειών των μεταναστών συμφωνήθηκε μεταξύ των ιδιωτών ξενοδόχων και του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας με το Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε την προφορική δέσμευση ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για την έλευση επιπλέον μεταναστών στη Νάουσα. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Νάουσας παρακολουθεί το θέμα και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών, τους ξενοδόχους της πόλης, τις αστυνομικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς για την ομαλή διαμονή των οικογενειών των προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή.  
 
 
ethnos.gr