Άρθρο του Σίμου Συμεωνίδη, γραμματέα της ΤΕ και υποψήφιος Βουλευτής Λασιθίου με το ΚΚΕ

9:45 μ.μ. - Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023
09:05 μ.μ. - Παρ, 19/45/2023
Image: Άρθρο του Σίμου Συμεωνίδη, γραμματέα της ΤΕ και υποψήφιος Βουλευτής Λασιθίου με το ΚΚΕ

Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, για να δυναμώσει ο αγώνας μας και να τους κοπεί το χαμόγελο!

Στις εκλογές της Κυριακής ο λαός και η νεολαία του Λασιθίου, μπορούν να τολμήσουν ένα αποφασιστικό βήμα ελπίδας, να στείλουν αγωνιστικό μήνυμα ανατροπής, μήνυμα ελπίδας ότι στο Λασίθι και παντού: «Δυνατό ΚΚΕ!». Όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ τόσο πιο ψηλά και το μπόι του λαού μας!

Ενισχύοντας το ΚΚΕ στο Λασίθι, συμβάλλουμε στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του αγώνα μας την επόμενη μέρα:  μέσα στα ξενοδοχεία για τις αυξήσεις των μισθών και την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών,  οι αγρότες και οι εργάτες γης να έχουν εισόδημα αξιοπρέπειας και όχι ξεκληρίσματος, στα σχολεία και την υγεία για την επαρκή στελέχωση και την δημιουργία υποδομών που αντιστοιχούν στις κατακτήσεις της επιστήμης του 21ου αιώνα, στην υπεράσπιση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας που παραδίδεται σε μεγάλους ενεργειακούς και τουριστικούς ομίλους για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.

Καλούμε τον λαό και τη νεολαία του Λασιθίου να μην ψάχνει να βρει τις διαφορές στα προγράμματα των αστικών κομμάτων, που όσο κι αν μοχθούν να αποδείξουν το αντίθετο έχουν κοινό αντιλαϊκό κυβερνητικό πρόγραμμα και αρκετά «δεκανίκια» για να καλύψουν αν χρειαστεί τα κενά που θα προκύψουν. Καλούμε τον λαό να κάνει την έκπληξη με δυνατό ΚΚΕ, ώστε την επόμενη μέρα να μην τους επιτραπεί να απλώσουν χέρι στο εισόδημά και τα δικαιώματά μας, να έχουμε την δυνατότητα να υπερασπιζόμαστε και να διεκδικούμε το δίκιο μας! Ταυτόχρονα, με πολλά αγωνιστικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην κάλπη φωτίζουμε αλλά και φέρνουμε πιο κοντά την διέξοδο για το λαό μας για την πραγματική λαϊκή εξουσία.

Τα θετικά μηνύματα που έχουμε όλες αυτές τις μέρες είναι πολλαπλά. Μέχρι την Κυριακή 21 Μαΐου, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες περισσότερος κόσμος να ενισχύσει το ΚΚΕ. 

Καλούμε κάθε νέο, κάθε ξενοδοχοϋπάλληλο, αγρότη, επαγγελματία να σκεφτεί ότι με την «λογική του μικρότερου κακού» οδηγούμαστε τελικά σε μεγαλύτερο κακό αφού ήδη έχουμε αποδεχτεί την ήττα. Η εναλλαγή των αντιλαϊκών κυβερνήσεων αποτελεί μία «αντιλαϊκή σκυταλοδρομία» παρά τις υπαρκτές μεν αλλά επιμέρους δε, διαφορές.

Χαρακτηριστική είναι η τελευταία εξέλιξη με τον ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλο που τσάκισε συνταξιούχους, αγρότες και επαγγελματίες και η ΝΔ τάχα ανακάλυψε κρυφή ατζέντα ενώ εφαρμόζει τον αντιασφαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, πατάει σε αυτόν για να κλιμακώσει την επίθεση στα δικαιώματα των σημερινών και αυριανών συνταξιούχων. Αυτό αποτελεί κραυγαλέα απόδειξη ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στις ίδιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο εργαζόμενο, νέο και νέα να σκεφτεί: ό,τι έσωσε, ό,τι κέρδισε ο λαός το πέτυχε με τον αγώνα του, με τους κομμουνιστές να είναι πάντα δίπλα του χωρίς ναι μεν αλλά… 

Σας καλούμε όλους να θυμηθούμε ότι αυτός ο λαός όποτε συνειδητοποίησε τη δύναμη του τσάκισε και τους πιο αδίστακτους και δυνατούς του αντιπάλους. Ότι είναι εφικτό, υπάρχει ιστορική πείρα, οι λαοί, αυτοί που παράγουν τον πλούτο, να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μεγαλουργούν, ο άνθρωπος να προσεγγίζει τον άνθρωπο. Δεν είναι νομοτέλεια αυτό το αδιέξοδο, αυτή η σαπίλα, αυτό το απάνθρωπο σύστημα… νομοτέλεια είναι η ανατροπή του με προϋπόθεση να πιστέψει στη δύναμη του η πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας... και αυτή η δύναμη είναι ανυπέρβλητη!

Γιατί…. Αν πιστέψεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς!

Είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι το αντιλαϊκό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης θα επιχειρηθεί να εφαρμοστεί  με οποιαδήποτε σύνθεση, αυτοδύναμη ή/και συνεργασίας. Είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που δεν προβληματίζονται για το ποιος θα πάει με ποιον αλλά ποιος και πως θα αντισταθεί απέναντι στις –δεδομένα- αντιλαϊκές πολιτικές.

Με το χέρι στην καρδιά σας καλούμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού! Την επόμενη μέρα μπορούμε από καλύτερες θέσεις να εμποδίσουμε, να ματαιώσουμε το αντιλαϊκό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, διεκδικώντας το δίκιο μας, τις ανάγκες μας που δεν τις χωράει για να χωρέσει τα κέρδη και την καταλήστευση του πλούτου της πατρίδας μας από μια χούφτα παράσιτα επενδυτές-ληστές!

Για αυτό την επόμενη Κυριακή διαλέγουμε  τις ζωές μας και όχι τα κέρδη τους!

Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, για να δυναμώσει ο αγώνας μας και να τους κοπεί το χαμόγελο!

Όλοι μας και μόνοι τους! Τώρα ΚΚΕ!