Άρθρο Κωστή Δερμιτζάκη για την Δημόσια Υγεία και το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

10:32 π.μ. - Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023
10:02 π.μ. - Παρ, 10/32/2023
Image: Άρθρο Κωστή Δερμιτζάκη  για την Δημόσια Υγεία και το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Τι δηλώνει ο υποψήφιος Βουλευτής Λασιθίου ΚΚΕ

Από την ψήφιση του Α’ μνημονίου, αλλά και όλων των επόμενων ήταν πασιφανές ότι με την αναλογία ένα προς πέντε, δηλαδή πέντε φεύγουν από το δημόσιο τομέα και στη θέση τους προσλαμβάνεται ένας, από τη στιγμή που δεν εξαιρούσαν το χώρο της Δημόσιας Υγείας τα νοσοκομεία θα οδηγούνταν σε υποστελέχωση σε απαξίωση και σιγά-σιγά σε διάλυση.

Τα χρόνια που μεσολάβησαν, παρόλο που οι εργαζόμενοι στην Υγεία υπερέβαλαν εαυτούς των και με αυταπάρνηση έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το κράτος όχι μόνο δε στάθηκε αρωγός τους, αλλά πέρα από μεγαλοστομίες και απονομή ευσήμων, με διάφορους νόμους στοχοποίησε ακόμα περισσότερο τη Δημόσια Υγεία.

Καμία κυβέρνηση διαχρονικά δεν έδειξε έμπρακτα τη στήριξή της. Έτσι οι υγειονομικοί όχι μόνο παραμένουν κακοπληρωμένοι αλλά και σωματικά εξαντλημένοι, έχοντας ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους. Κραυγή αγωνίας ακούγεται από παντού. Δεν αντέχουμε άλλο!

Τι συμβαίνει; Είναι ολοφάνερο. Διαλύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και παραχωρούν αυτό το κοινωνικό αγαθό στους ιδιωτικούς ομίλους για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη.

Όμως η υγεία δεν είναι εμπόρευμα για να φέρνει κερδοφορία. Η Πολιτεία οφείλει ισότιμα προς όλους να παρέχει τις υπηρεσίες Υγείας ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς διακρίσεις.

Στην Ιεράπετρα, στο Νοσοκομείο της πόλης μας, που είναι ό,τι απόμεινε από τη λεηλασία όλων των υπηρεσιών και του Τ.Ε.Ι, η κατάσταση είναι πλέον τραγική. Εντελώς υποστελεχωμένο με καταπονημένους γιατρούς και νοσηλευτές αδυνατεί να εξυπηρετήσει τα περιστατικά. Οι διαμετακομιδές με το ΕΚΑΒ έχουν πολλαπλασιαστεί. Ασθενείς και οικογένειες ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν. Δεν αξίζουν αυτή την αντιμετώπιση οι πολίτες, οι ασθενείς. Υπάρχει απόλυτα δικαιολογημένος θυμός και οργή.

Ο αγώνας που ξεκίνησε για ΔΩΡΕΑΝ Δημόσια Υγεία και πλήρως στελεχωμένο αυτοδιοίκητο και ενταγμένο στην Α’ Ζώνη Νοσοκομείο κορυφώθηκε με το τεράστιο μεγαλειώδες, ανεπανάληπτο συλλαλητήριο στις 2 Φλεβάρη. Πάνω από 10.000 λαού, σε μια πόλη 16.000, πορεύτηκε ως το Νοσοκομείο το αγκάλιασε γύρω-γύρω. Μια ανθρώπινη ζωντανή, ζεστή αγκαλιά, σύμβολο αγάπης και προστασίας.

Το μήνυμα πολύ ξεκάθαρο. Η φωνή μας πολύ δυνατή και καθαρή πέρασε την Ιεράπετρα, την Κρήτη, απλώθηκε σ’ όλη την Ελλάδα, παρόλο που τα διατεταγμένα μεγάλα κανάλια το αποσιώπησαν. Κάποιοι σίγουρα θορυβήθηκαν και φοβήθηκαν. Όμως ο λαός και οι υγειονομικοί που αγωνίζονταν ένιωσαν τη δύναμή τους να μεγαλώνει, η ελπίδα να ξαναγεννιέται.

Κάτι γίνεται! Ο λαός της Ιεράπετρας παίρνει τη μοίρα τους στα χέρια του. Εδώ αποδεικνύεται περίτρανα ότι ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ και όχι οι αυτόκλητοι σωτήρες. Θα μας ακούσουν θέλουν δε θέλουν, γιατί διαφορετικά κακό του κεφαλιού τους.

Όμως, πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και επιφυλακτικοί απέναντί τους. Θα προσπαθήσουν με μπαλώματα και υποσχέσεις να μας ξεγελάσουν μέχρι τις εκλογές. Δε θα πέσουμε στην παγίδα.

Η ημερομηνία 2-2-2023, η μεγαλειώδης συγκέντρωση, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, αποτελεί ορόσημο και τεράστια παρακαταθήκη στην ιστορία του λαϊκού κινήματος στην Ιεράπετρα.

Ο ΛΑΟΣ απαιτεί λύσεις οριστικές ΑΜΕΣΑ, ώστε το Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο να μπορεί να επιτελέσει την υψηλή αποστολή του.

Τα αιτήματα είναι γνωστά. Δε θα τα επαναλάβω.

Ο αγώνας για ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ και για το Νοσοκομείο μας πρέπει και θα συνεχιστεί ανυποχώρητος, μέχρι την πλήρη δικαίωσή του.