Αρνητικά όλα τα self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Λασιθίου

9:01 π.μ. - Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
09:04 π.μ. - Δευ, 12/01/2021
Image: Αρνητικά όλα τα self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Λασιθίου

Ο αντιπρόεδρος του 2ου Λυκείου και ο προϊστάμενος β/βάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Με Επιστολή τους στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου τα Συμβούλια Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου, του 2ου Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, καθώς και την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των λυκείων της περιοχής μας σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, δύο εβδομάδες πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις εορτές του Πάσχα.

Όπως επισημαίνουν "Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID -19) στην χώρα μας και ειδικά στην περιοχή μας, έχει ευλόγως δημιουργήσει ένα κλίμα έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας στους γονείς και τους μαθητές που καλούνται να προσαρμοσθούν και να λειτουργήσουν σε καταστάσεις αβεβαιότητας και έντονης ψυχολογικής πίεσης. Το αρνητικό αυτό κλίμα εντείνεται ακόμη περισσότερο για τους μαθητές της Γ’ λυκείου που έχουν επιπροσθέτως να διαχειριστούν την προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Θεωρούμε ότι το άνοιγμα των Λυκείων μετά τις εορτές του Πάσχα, θα ήταν μια απόφαση εποικοδομητική που θα αποφόρτιζε την κατάσταση αλλά θα έδινε και το περιθώριο για την ορθότερη αξιολόγηση της εξέλιξης της πανδημίας καθώς και της αποτελεσματικότητας των self tests.

Απευθυνόμενοι στους γονείς, που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς καθώς και στους μαθητές – παιδιά μας, που αγαπάμε και σεβόμαστε, θα θέλαμε να επιμείνουμε στην αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης & υγιεινής που προτείνουν οι αρμόδιες Αρχές.

Επίσης η ομαλή συνεργασία και συνεννόηση με τον Σύλλογο των Καθηγητών, που λειτουργούν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες αλλά και πρωτόγνωρες συνθήκες, αποτελεί μονόδρομο για την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα".

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου ο αντιπρόεδρος κ. Ευ. Δρίμτζιας μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι οι μαθητές πήγαν σήμερα στο σχολείο έχοντας κάνει το self test όπως προβλέπεται. Ευχή όλων όλα να πάνε καλά και με καλή συνεργασία να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, πλέον δια ζώσης. Ως προς το αίτημά τους, δεν έχουν λάβει κάποια απάντηση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.

-

Από την πλευρά του ο ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας κ. Θ. Κατσαγκόλης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι δεν πρόλαβε να απαντήσει στους συλλόγους γονέων καθώς εκείνο που προείχε ήταν να γίνουν όλες εκείνες οι διαδικασίες για το άνοιγμα των σχολείων και βεβαίως θα το πράξει άμεσα. Όσον αφορά τις πρώτες ώρες επιστροφής των μαθητών, όλα βαίνουν καλώς. Σύμφωνα με ενημέρωση από τους διευθυντές δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα και οι μαθητές προσήλθαν κανονικά με τα τεστ από τα οποία κανένα δεν βρέθηκε θετικό. Ούτε στους εκπαιδευτικούς βρέθηκε θετικό τεστ. Ως διεύθυνση είχαν στη διάθεσή τους self tests για κάποιον που δεν το έκανε σωστά ή δεν είχε ΑΜΚΑ από εκείνα που στάλθηκαν με courier μέσω του Στρατού για τους μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑΛ το ΑΜΚΑ των οποίων δεν είχε ακόμα ενεργοποιηθεί. Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό εκπαιδευτικών από τα αδιάθετα εμβόλια, μέχρι τώρα 117 έχουν εμβολιαστεί από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Ο κ. Κατσαγκόλης στάθηκε και στο περιστατικό που συνέβη σε σχολείο της Ιεράπετρας όταν αρνητές της χρήσης μάσκας, όπως φαίνεται , εισήλθαν στο σχολείο χωρίς άδεια και απείλησαν τον/την Διευθυντή/ντρια ζητώντας εξηγήσεις για τη μάσκα επικαλούμενοι άρθρα του συντάγματος και δηλώνοντας του μάλιστα ότι του δίνουν χρόνο δυο ωρών για να τους απαντήσει οπότε και θα επανέλθουν όπου του μετέφεραν. Ο κ. προϊστάμενος είπε κάποιες ομάδες ανθρώπων μπορεί να έχουν το δικό τους σκεπτικό που ο ίδιος δεν θα κρίνει ωστόσο κάλεσε διευθυντές και γονείς να είναι προσεκτικοί ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων και βεβαίως το ίδιο πράττουν και ως Διεύθυνση.