Αρνητές της μάσκας συνεχίζουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

8:56 π.μ. - Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
08:10 π.μ. - Παρ, 23/56/2020
Image: Αρνητές της μάσκας συνεχίζουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Λίγα αλλά υπαρκτά είναι τα περιστατικά μαθητών τα οποία από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν πάει ούτε μια μέρα σχολείο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη

Αιτία, οι γονείς τους, οι οποίοι αρνούνται να τα στείλουν στο σχολείο λόγω των απόψεών τους για την χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εφημερίδα «Φωνή του Μαλεβιζίου» ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά στην περιοχή του Μαλεβιζίου, με παιδιά που δεν κάθισαν ούτε μια ημέρα στα θρανία, εξαιτίας των απόψεων των γονιών τους.

Μετά τις εγγραφές των παιδιών στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ελάχιστοι γονείς πήγαν στους διευθυντές των σχολείων και κατέθεσαν ένα υπογεγραμμένο έγγραφο με το οποίο αρνούνται τη φοίτηση των παιδιών τους με μάσκα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, πρόκειται συνολικά για δεκαπέντε μαθητές, οκτώ σε δημοτικά και επτά σε νηπιαγωγεία, που έχουν υποκείμενα νοσήματα και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα ενώ από την πρώτη στιγμή έχει γίνει ενημέρωση στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Ο κ. Μπελαδάκης τόνισε ότι για τους δικαιολογημένους μαθητές προβλέπεται να γίνουν διαδικτυακές τάξεις με τη συμμετοχή παιδιών και από άλλα σημεία της χώρας, ωστόσο προς το παρών αυτά τα παιδιά ενημερώνονται με εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα που χάνουν. Από την άλλη, μαθητές οι οποίοι χωρίς αιτία δεν πηγαίνουν στο σχολείο κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη από απουσίες, διότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτές οι απουσίες να δικαιολογηθούν.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπελαδάκης, το θέμα αυτό έχει και νομική διάσταση αφού τίθεται θέμα παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, καθώς η φοίτηση στο δημοτικό και στο γυμνάσιο είναι υποχρεωτική.

efsyn.gr με πληροφορίες από την «Φωνή του Μαλεβιζίου»