Αρναουτάκης: Αναγκαία η άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων και σε Ιεράπετρα, Σητεία, Οροπέδιο Λασιθίου

3:06 μ.μ. - Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
03:03 μ.μ. - Πέμ, 04/06/2021
Image: Αρναουτάκης: Αναγκαία η άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων και σε Ιεράπετρα, Σητεία, Οροπέδιο Λασιθίου

Επιστολή Περιφερειάρχη στον υφυπουργό υγείας

Την άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων με έμφαση τις απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης ζητεί από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εμβολιαστική διαδικασία στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης με επιστολή του στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, στον Γεν. Γραμμ. Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, ζητεί την ικανοποίηση των αιτημάτων Δημάρχων και φορέων της Κρήτης για την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, οι κίνδυνοι μετάδοσης του Covid-19 αλλά και να αντιμετωπιστεί η ταλαιπωρία που παρατηρείται στην μεταφορά ηλικιωμένων και ευάλωτων πολιτών σε μακρινές περιοχές όπου λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρει:

«Αναφορικά με την εμβολιαστική διαδικασία στη Κρήτη, σας παρακαλώ να εξετάσετε τη δυνατότητα ικανοποίησης των αιτημάτων Δημάρχων και φορέων της Κρήτης, για την άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στις απομακρυσμένες περιοχές του νησιού μας. Στόχος μας είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι κίνδυνοι μετάδοσης του COVID-19, αλλά και να αντιμετωπιστεί η ταλαιπωρία που παρατηρείται στην μεταφορά ηλικιωμένων και ευάλωτων πολιτών σε μακρινές περιοχές, όπου λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα.

Από τους Δημάρχους και τους φορείς οι οποίοι καταγράφουν τις τοπικές ανάγκες και εκφράζουν το αίτημα των τοπικών κοινωνιών, κρίνεται αναγκαία η άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στην Κάντανο του Δήμου Καντάνου- Σελίνου, στο Δήμο Σφακίων Χανίων, στο Σπήλι Δήμου Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου, στα Ανώγεια Ρεθύμνου, στο Δήμο Βιάννου, στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού, στην Αγ. Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας, στις Αρχάνες και στον Χάρακα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα, στο Τζερμιάδο Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, στους Δήμους Ιεράπετρας και Σητείας».