Αρναουτάκης:«Η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει τη δημιουργία υποδομών για την AGROEXPO Ιεράπετρας»

8:59 π.μ. - Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019
08:10 π.μ. - Σάβ, 05/59/2019
Image: Αρναουτάκης:«Η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει τη δημιουργία υποδομών για την AGROEXPO Ιεράπετρας»

«Η Περιφέρεια Κρήτης πρώτη στην Ελλάδα ξεκίνησε το διάλογο για την ενσωμάτωση των 17 παγκόσμιων στόχων της βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφέρειας Κρήτης να στηρίξει τη δημιουργία υποδομών μόνιμης εγκατάστασης της έκθεσης AGROEXPΟ στον χώρο της πρώην «Αγρεξ» συνδέοντας την με την ανάπτυξη της Κρήτης και της περιοχής. 
 
«Η Περιφέρεια Κρήτης πρώτη στην Ελλάδα ξεκίνησε το διάλογο για την ενσωμάτωση των 17 παγκόσμιων στόχων της βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Αυτό σημαίνει πως υιοθετούμε και αναπτύσσουμε, ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζει τη βιώσιμη αγροτική παραγωγή, θα αναδεικνύει τον πολιτισμικό μας πλούτο. Ένα μοντέλο που θα μπορεί να συνθέσει για την Κρήτη και τη χώρα μας, μια αναπτυξιακή πρόταση με μοναδικά χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικά γεγονότα όπως η έκθεση της Ιεράπετρας, πρέπει να αποκτούν σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα και τις απαιτούμενες υποδομές. Πιστεύουμε λοιπόν ακράδαντα πως ο χώρος της «Αγρεξ», μπορεί να φιλοξενήσει την αγροτική έκθεση και θα είναι ένα κορυφαίο έργο για την Ιεράπετρα. Ένα έργο το οποίο θα στηρίξει η Περιφέρεια και θα προωθήσει την υλοποίησή του, με βάση τα δεδομένα που θ’ αναδείξει η μελέτη του Δήμου. Στόχος μας, να γίνει μια υποδομή που θα βοηθήσει να καθιερωθεί η Agroexpo Ιεράπετρας, ως μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», δήλωσε καταχειροκροτούμενος ο Περιφερειάρχης.
 
Η 3η αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας, η AgroExpo 2019, άνοιξε απόψε το βράδυ τις πύλες της ενισχυμένη και με περισσότερες προσδοκίες από κάθε προηγούμενη διοργάνωση, αφού τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες παρουσίασαν κατακόρυφη άνοδο.
Η έκθεση άνοιξε με την τελετή του αγιασμού από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, παρουσία των τοπικών αρχών, φορέων, εκθετών και πλήθους κόσμου.  
 
Νέος τάπητας στο Μισεδάκειο 
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης ανακοίνωσε πως το Μισεδάκειο γήπεδο που φιλοξενεί τώρα την έκθεση, αμέσως μετά το τέλος της θα αποκτήσει νέο χλοοτάπητα. Το έργο έχει ήδη ανατεθεί σε εργολάβο και ξεκινά άμεσα.