Αργία αύριο και στην Κρήτη - ποιοι δουλεύουν κανονικά!

8:18 μ.μ. - Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022
08:01 μ.μ. - Δευ, 24/18/2022
Image: Αργία αύριο και στην Κρήτη - ποιοι δουλεύουν κανονικά!

Νέες ανακοινώσεις από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη

Σε νέες ανακοινώσεις προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας, ο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενόψει επιδείνωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων και της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που σαρώνει τη χώρα, και δημιουργεί πρωτοφανή προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

Όπως είπε, μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό οδηγών που βρίσκονται εδώ και ώρες, στην Αττική Οδό, με την βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Ερυθρού Σταυρού,Χαμόγελο του Παιδιού, του ΕΚΑΒ αλλά και Εθελοντών.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, αναφέρθηκε στην αυριανή αργία που θα ισχύσει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και όπως αυτή ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Όπως είπε, σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, κηρύσσονται η Περιφέρεια Αττικής, Εύβοια , Βοιωτία, Κυκλάδες, Κρήτη και Σποράδες επισημαίνοντας πως όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη και δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Ο υπουργός, ξεκαθάρισε πως της αργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων, εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης και επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης κακοκαιρίας.

Παράλληλα, απήθυνε νέα έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις. Σημείωσε ότι οι δυνάμεις είναι παραταγμένες και θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το συμβάν.

Κλείνοντας, επανέλαβε τη συγγνώμη της πολιτείας για την ταλαιπωρία των πολιτών.