Αραχωβίτης: Η χώρα πρέπει να παράξει και ο παραγωγός πρέπει να στηριχτεί για να παράξει

10:44 π.μ. - Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
10:10 π.μ. - Δευ, 26/44/2020

Δηλώσεις του πρ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με τον αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας

Με τον ενιαίο αγροτικό σύλλογο Ιεράπετρας συναντήθηκε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης ο οποίος βρέθηκε σε τριήμερη περιοδεία σε ολόκληρη την Κρήτη συνοδευόμενος από τον συντονιστής του Αγροτικού Τμήματος και πρ. πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ. Παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εμμ. Θραψανιώτης. Η συνάντηση έγινε την περασμένη Παρασκευή όπου τέθηκαν σειρά θεμάτων που απασχολούν τους αγρότες.

hxonews
hxonews

Ο κ. Αραχωβίτης σε δηλώσεις του στην κάμερα του hxonews.gr είπε ότι συζητήθηκαν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στους παραγωγούς, τη ρευστότητα που δεν υπάρχει στους παραγωγούς, τις ελληνοποιήσεις και τους ελέγχους που είναι ένα μεγάλο ζήτηση και την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι ελλιπή και δεν φτάνουν να καλύψουν το κόστος ώστε ο παραγωγός να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη νέα χρονιά.

hxonews
hxonews

Το ταμείο εγγυήσεων αγροτικής ανάπτυξης δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη παρότι έχει συσταθεί από τον Μάιο του 2019 ενώ και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν διαλυθεί. Αυτό δείχνει ότι έχουμε μια κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται πραγματικά ή δεν κατανοεί τα προβλήματα των αγροτών. Καλέσαμε σε κοινή πορεία τον αγροτικό σύλλογο να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για την επιβίωση των αγροτών. Η χώρα πρέπει να παράξει και ο παραγωγός πρέπει να στηριχτεί για να μπορεί να παράξει, τόνισε ο πρώην Υπουργός αγροτικής ανάπτυξης.

hxonews
hxonews