Απών ο Δήμος για τη δημιουργία αξιοπρεπούς μουσείου στην Ιεράπετρα

12:13 μ.μ. - Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022
12:06 μ.μ. - Πέμ, 09/13/2022
Image: Απών ο Δήμος για τη δημιουργία αξιοπρεπούς μουσείου στην Ιεράπετρα

Στην Μενδώνη εντός Ιουνίου ο Σύλλογος Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και Πολιτισμού «Ιεράπυτνα» - Ο πρόεδρος Γιάννης Ροβυθάκης στον Ηχώ 99,8

Για παντελή απουσία και αδιαφορία  του Δήμου Ιεράπετρας  και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Λασιθίου στην προσπάθεια να δημιουργηθεί χώρος στέγασης των ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικών ευρημάτων της Ιεράπετρας κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και Πολιτισμού «Ιεράπυτνα» κ. Γιάννης Ροβυθάκης.

Όπως εξηγεί σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ήδη από το 2017 υπάρχει δέσμευση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη για χρηματοδότηση μελέτης για τη στέγαση της αρχαιολογικής συλλογής της Ιεράπετρας και εκείνο που έπρεπε να γίνει από πλευράς Δήμου και Αρχαιολογίας ήταν να βρεθεί ο χώρος. Αν και  είχαν αναζητηθεί κάποιες λύσεις τελικά ακόμη και σήμερα κατάλληλος χώρος δεν έχει βρεθεί. Ως σύλλογος δεν σταματούν την προσπάθεια. Ο ίδιος μαζί με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Θ. Μανουσάκη  τους προηγούμενους μήνες ενημέρωσαν τον κ. Περιφερειάρχη για μια νέα πρόταση βασισμένη σε μελέτη του κ. Μάνου Μαρκόπουλου και προβλέπει την κατασκευή κτιρίου σε οικόπεδο του υπουργείου πολιτισμού.  Ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε για το ποσό του 1,5 εκατομμυρίων ευρών για τον σκοπό αυτό. Μέσα στον Ιούνιου ως Σύλλογος θα έχουν συνάντηση με την  Υπουργό  Πολιτισμού κ. Μενδώνη προκειμένου να της παρουσιάσουν τις θέσεις τους ευελπιστώντας ότι θα υπάρχει θετική ανταπόκριση.