Αποσύρεται μετά τις αντιδράσεις η εγκύκλιος για την κατάργηση 40ωρου και πενθήμερου στον επισιτισμό

10:21 π.μ. - Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022
10:07 π.μ. - Τετ, 13/21/2022
Image: Αποσύρεται μετά τις αντιδράσεις η εγκύκλιος για την κατάργηση 40ωρου και πενθήμερου στον επισιτισμό

Παγώνει προσωρινά η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα επισιτιστικά και τουριστικά καταστήματα

Ύστερα από το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε η ερμηνευτική εγκύκλιος της γενικής γραμματέως του υπουργείου, Άννας Στρατινάκη, το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει στο πάγωμα της αύξησης του χρόνου εργασίας από 5 σε 6 ημέρες και να παραπέμψει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει η ομοσπονδία εργαζομένων με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ.

Πληροφορίες που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών φέρουν την ηγεσία του Εργασίας να επιρρίπτει την ευθύνη για το 6ήμερο στον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθά, για τον οποίο υποστηρίζουν ότι ζήτησε από το υπουργείο να προχωρήσει στη συγκεκριμένη «ερμηνεία» των διατάξεων της κλαδικής σύμβασης που πρόσφατα είχε κηρυχθεί υποχρεωτική για όλα τα καταστήματα επισιτισμού της χώρας.

Την Τετάρτη (13/07), αναμένεται ο πρόεδρος του Συνδικάτου εργαζομένων, Γιώργο Χότζογλου, να συναντηθεί με τον κ. Καββαθά προκειμένου να του ζητήσει η αμοιβή για 6η ημέρα, να καταβάλλεται επιπροσθέτως ως υπερωρία όπως ισχύει με βάση το εργατικό δίκαιο κι όχι με το βασικό ωρομίσθιο.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Χότζογλου στην Εφημερίδα των Συντακτών, εάν δεν τηρηθεί το κείμενο της σύμβασης που συνυπέγραψαν τρεις εργοδοτικές οργανώσεις, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό-Τουρισμό θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης.

tvxs.gr