Αποσύρεται εν μέσω αντιδράσεων το νομοσχέδιο για λαϊκές - Έρχεται νέο

11:39 π.μ. - Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
11:02 π.μ. - Παρ, 26/39/2021
Image: Αποσύρεται εν μέσω αντιδράσεων το νομοσχέδιο για λαϊκές - Έρχεται νέο

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις εκπροσώπων των παραγωγών και εμπόρων λαϊκών αγορών επί του υπό συζήτηση σχεδίου νόμου για το καθεστώς λειτουργίας τους γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να το αποσύρει. Δεσμεύτηκε δε, το επόμενο δεκαήμερο, να φέρει ένα νέο που θα αποτελέσει βάση συζήτησης

Αυτό γνωστοποιήθηκε από εκπροσώπους ομοσπονδιών λαϊκών αγορών, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου με τους αρμόδιους φορείς, με μοναδικό θέμα συζήτησης το εν λόγω νομοσχέδιο.
Επί του θέματος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, κ. Άγγελος Δερετζής, με σχετική ανάρτηση στο facebook αναφέρει πως «Κερδήθηκε μία πρώτη μάχη. Είμαστε ικανοποιημένοι, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως πανηγυρίζουμε. Έχουμε δρόμο ακόμη και περιμένουμε πλέον από την κυβέρνηση να κάνει τα βήματα που χρειάζονται για να φτάσουμε σε συμφωνία».
Συμπλήρωσε δε πως Ομοσπονδία, όπως και την προηγούμενη φορά, θα λειτουργήσει με βάση τη διαφάνεια. Δηλαδή, όταν θα παραλάβει το σχέδιο νόμου, θα το κοινοποιήσει στα σωματεία, που ανήκουν στη δύναμη της και όπου αλλού της ζητηθεί και φυσικά θα το θέσει στη διάθεση όλων των συναδέλφων. Παράλληλα θα το επεξεργαστεί και θα απαντήσει.
Επίσης ο κ. Δερετζής ζήτησε να ανοίγουν το Σάββατο οι λαϊκές αγορές στο δήμο Ευόσμου - Κορδελιού και στο νομό Χαλκιδικής. Αίτημα που έγινε δεκτό και μέχρι την Παρασκευή θα υπάρξει σχετική απόφαση από τα αρμόδια υπουργεία.
Σημειώνεται, ότι στη εν λόγω συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης Βασίλης Μακρίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών και παραγωγών λαϊκών αγορών περιφέρειας Αττικής Κωνσταντίνος Στουραΐτης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Συλλόγων Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας Βασίλης Λιγούδης.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης, ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο γενικός γραμματέας εμπορίου και καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ενώ παρών ήταν και ο βουλευτής Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

agronews.gr