Αποσύρει τα πλοία του από την κρουαζιέρα στη Χρυσή ο Θ. Χηνόπουλος

11:10 π.μ. - Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022
11:04 π.μ. - Πέμ, 28/10/2022
Image: Αποσύρει τα πλοία του από την κρουαζιέρα στη Χρυσή ο Θ. Χηνόπουλος

Εκφράζει ερωτήματα και προβληματισμό για το σκεπτικό της Επιτροπής του Σχεδίου Δράσης για την κρουαζιέρα στο νησί

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όπου τέθηκαν αρκετά ζητήματα γύρω, από το πώς θα λειτουργήσει φέτος η επισκεψημότητα στη νήσο Χρυσή ο επιχειρηματίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα – Συνεργασία - Ανάπτυξη για την Ιεράπετρα μας» κ. Θανάσης Χηνόπουλος μίλησε στον Ηχώ 99,8 καταθέτοντας τις θέσεις και τις απόψεις του.

Καταρχάς εξέφρασε την αντίθεσή του στην εισήγηση της Επιτροπή εφαρμογής και παρακολούθησης του σχεδίου δράση για τη Χρυσή που έγινε ΦΕΚ σημειώνοντας, ότι σαφώς θα σεβαστούν τη νομοθεσία, η απόφαση όμως δεν μπορεί για πολλούς λόγους να εφαρμοστεί για αυτό άλλωστε ως επιχείρηση δεν θα δραστηριοποιηθούν φέτος στη Χρυσή. Εξάλλου είναι ασύμφορο με την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση και την άνοδο των τιμών των καυσίμων να γίνεται ο γύρος του νησιού αφού το κόστος θα ήταν δυσβάσταχτο. Σχολίασε μάλιστα, ότι επιχειρηματίες, που ασχολούνται στη Χρυσή δεν κλήθηκαν, ώστε να εκφράσουν την άποψή τους. Διευκρίνισε δε, ότι σε καμία περίπτωση δεν διαφωνούν με τους επιστήμονες, που χρειάζεται να μπουν στο νησί, ώστε αυτό να προστατευτεί. Ο κ. Χηνόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του, ότι κάτι άλλο συμβαίνει και σημείωσε, ότι το σκεπτικό της Επιτροπής είναι ανεξήγητο.

Έθεσε στη συνέχεια μια σειρά από ερωτήματα όπως το πώς θα κατέβει ο επισκέπτης, από το πλοίο για να πάει στην παραλία όταν οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν. Πώς θα κρατά μαζί του ένα μπουκάλι νερό, μια πετσέτα, τι θα γίνει εάν ζαλιστεί στην παραλία, εάν αισθανθεί αδιαθεσία στην προσπάθεια από την παραλία να πάει στο πλοίο. Σε επιχειρηματικό και όχι μόνο, επίπεδο τι θα γίνει με τα συμβόλαια, που έχουν κλειστεί. Με τους εργαζόμενους, που χάνουν τη δουλειά τους. Ποιος εγγυάται,  ότι του χρόνου θα είναι όλα έτοιμα για να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα όταν γνωρίζουμε, ότι η γραφειοκρατία στη χώρα έχει ως συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις.

Αναφορικά δε με την πρόθεση του Δήμου να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκτίμησε, ότι ο Δήμος θα δικαιωθεί ωστόσο όμως τέτοιες διαδικασίες καθυστερούν να τελεσφορήσουν.

Κλείνοντας, υποστήριξε, ότι θα μπορούσαν να αναζητηθούν άλλες λύσεις και εάν είχαν κληθεί θα συνέβαλαν σε αυτή την κατεύθυνση. Θα ήταν εφικτή η επίσκεψη στην παραλία, όπως γίνεται εδώ και τόσα χρόνια, όχι στις προστατευόμενες περιοχές και σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να αποφευχθεί,  αυτό το ξαφνικό που προκαλεί πολλά προβλήματα, ματαίωση εκδρομών και επισκέπτες να αναζητούν άλλα μέρη να επισκεφθούν.