Αποστόλου: Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τους αγρότες

6:19 μ.μ. - Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017
06:12 μ.μ. - Τρί, 05/19/2017
Image: Αποστόλου: Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τους αγρότες

Επιβεβαίωσε εμμέσως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ότι o ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια θα μειωθεί στο 13%, από 24% που ισχύει σήμερα

Ενώ υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά ελαφρύνσεις, στον αγροτικό τομέα, από τη συμφωνία για την Αξιολόγηση και ότι το 85% με 90% των αγροτών θα έχουν επιστροφές φόρων.
 
«Μην ανησυχείτε. Το απόγευμα ή αύριο που θα ανακοινωθεί η συμφωνία, θα δείτε ότι, όχι μόνο δεν θα υπάρξει πρόσθετη φορολόγηση για τον αγρότη, αλλά θα μπούμε σε δρόμο που οδηγεί στη μείωση του κόστους παραγωγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος τόνισε την άμεση ανάγκη να βρεθούν τρόποι για την ενίσχυση των αγροτών που, όπως είπε, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. 
 
«Για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ήδη έχουμε ξεπεράσει το 1,7 δισ. ευρώ από τις προκηρύξεις μέτρων που πήραμε, και ο στόχος είναι μέχρι τέλος του 2017, να φτάσουμε στα 3 δισ. ευρώ. 'Αρα μπαίνουμε σε μια πορεία πλέον που αυτό το εργαλείο θα προσπαθήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε, όσο γίνεται πιο αποδοτικά, για τον αγροτικό τομέα» επεσήμανε ο κ. Αποστόλου.
 
Ακόμα, υποστήριξε ότι έως σήμερα «δεν υπάρχει υπερφορολόγηση και μάλιστα θα υπάρξουν επιστροφές φόρου για πάνω από 85% με 90% των αγροτών».
 
«Δεν θα υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση στον αγροτικό τομέα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά ελάφρυνση» κατέληξε ο κ. Αποστόλου.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ