Αποστολάκης αποκλειστικά στον Ηχώ 99,8: Ποιος αποφάσισε για την αγορά των F - 35;

12:53 μ.μ. - Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022
12:05 μ.μ. - Τετ, 18/53/2022
Image: Αποστολάκης αποκλειστικά στον Ηχώ 99,8: Ποιος αποφάσισε για την αγορά των F - 35;

Τι δήλωσε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Αναφορικά με τις εξελίξεις μετά και την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αμερική, την αγορά των F 35 αλλά και τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης εν αποστρατεία ναύαρχος, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όπως είπε, η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αμερική ήταν ιστορική και μια μεγάλη ευκαιρία για τον Έλληνα πρωθυπουργό να μιλήσει στο Κογκρέσο, να περάσει τις ελληνικές θέσεις και τους προβληματισμούς της Ελλάδας, στο αμερικάνικο κοινοβούλιο. Το θέμα που έχει κατά πολύ σχολιαστεί έχει να κάνει με την προμήθεια των F -35. Εδώ τίθενται πολλά ερωτήματα. Η διαδικασία αγοράς ενός οπλικού συστήματος είναι συγκεκριμένη. Η εισήγηση προμήθειας οπλικού συστήματος θα έπρεπε να υπάρχει από το αρμόδιο επιτελείο, της Πολεμικής Αεροπορίας στην προκειμένη περίπτωση. Δεν ξέρουμε κατά πόσο έχει ακολουθηθεί η διαδικασία. Έτσι όπως φάνηκε όταν δεν τηρούνται οι διαδικασίες, φαίνεται ότι το αποφάσισε ο κ. Μητσοτάκης εκείνη τη στιγμή μόνος του. Δεν είναι όμως μια καινούρια υπόθεση, συζητιέται πολλά χρόνια. Στην προκειμένη περίπτωση ερχόμαστε να συζητήσουμε εάν, είναι ο καιρός να τα πάρουμε, έχουμε τα χρήματα να τα πάρουμε, τις δυνατότητες να τα υποστηρίξουμε και κατά πόσο αλλάζουν οι ισορροπίες στην περιοχή μας, μεταξύ εμάς και της Τουρκίας, σημείωσε ο κ. Αποστολάκης.

Σε άλλο σημείο στάθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία λέγοντας ότι, η Τουρκία κέρδισε πόντους από αυτή την υπόθεση καθώς βρέθηκε να έχει πολύ καλές σχέσεις και με την Ουκρανία και με τη Ρωσία. Ήταν ένα από τα κράτη που μπορούσε να μιλά και με τις δυο πλευρές και εμφάνιζε τον «εαυτό» της σαν, διαπραγματευτής και ειρηνοποιός. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι και η ίδια έχει κάνει τέτοιες επεμβάσεις, όπως αυτή στην Κύπρο. Η Τουρκία βέβαια είναι ισχυρός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ δεν θέλουν να τη «χάσουν» και της συγχωρούν λάθη και κινήσεις που δεν είναι προς το συμφέρον της συμμαχίας, είπε ο κ. Αποστολάκης. Εκτίμησε ότι ήταν μέγιστο λάθος η αποστολή όπλων από την Ελλάδα στην Ουκρανία. Δεν μας προσέφερε τίποτα, μας έβαλε στο στόχαστρο και βγήκαμε στους πρώτους εχθρούς απέναντι στη Ρωσία. Ναι, να στηρίξουμε την Ουκρανία , να στηρίξουμε την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Ουκρανούς να καταδικάσουμε τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς Ρωσίας αλλά η αποστολή όπλων σε βάζει στο παιχνίδι και την εμπλοκή των μαχόμενων, είπε ανάμεσα σε άλλα.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Αποστολάκη: