Απολογούνται οι 22 Πακιστανοί για την άγρια συμπλοκή στο Τυμπάκι

9:32 π.μ. - Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020
09:09 π.μ. - Τρί, 01/32/2020
Image: Απολογούνται οι 22 Πακιστανοί για την άγρια συμπλοκή στο Τυμπάκι

Το κατώφλι του ανακριτή περνούν οι κατηγορούμενοι

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκαν χθες οι 22 Πακιστανοί που κατηγορούνται για τη συμπλοκή που σημειώθηκε με δύο Έλληνες στη Μεσαρά, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία μετά το περιστατικό. Η Μεσαρά και συγκεκριμένα το Τυμπάκι βίωσε νύχτα τρόμου, όταν άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών, με τραυματίες και μπαράζ συλλήψεων.Τα επεισόδια ξεκίνησαν, έξω από συσκευαστήριο στο Τυμπάκι, μεταξύ δεκάδων Ελλήνων και εκατοντάδων Πακιστανών. Επικράτησαν σκηνές τρόμου, με ισχυρή αστυνομική δύναμη να σπεύδει στο σημείο για να αποτρέψει τα χειρότερα. Ωστόσο, οι 22 Πακιστανοί που συνελήφθησαν στα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου, και οι οποίοι διώκονται - μεταξύ άλλων - για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος, πήραν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον της Α' ανακρίτριας σήμερα το πρωί.

hxonews

Το κλίμα μύριζε “μπαρούτι” στις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών, ενώ αφορμή για τα επεισόδια φαίνεται ότι αποτέλεσε περιστατικό το οποίο συνέβη το Σάββατο, όταν Πακιστανός μίλησε άσχημα σε γυναίκα μέσα στο συσκευαστήριο όπου εργαζόταν, με έναν ντόπιο εργαζόμενο να του ζητάει τον λόγο. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία αναστατώθηκε όταν γρήγορα τα επεισόδια πήραν έκταση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματισμοί, ενώ την περιοχή έζωσαν τουλάχιστον 45 αστυνομικοί για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 22 Πακιστανοί συνεπλάκησαν με δύο Έλληνες, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να τραυματιστούν και να οδηγηθούν στο εφημερεύον Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Για τον ένα χρειάστηκε νοσηλεία, καθώς έχει τραυματιστεί στο χέρι, ενώ στον δεύτερο τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζελείου Κώστα Τερζάκη, πρόκειται για έναν 53χρονο, ο οποίος φέρει συντριπτικό κάταγμα στο αριστερό βραχιόνιο και χρειάστηκε χειρουργείο, και έναν 47χρονο, ο οποίος φέρει δύο θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.

Λίγο μετά τα επεισόδια, σε περιοχή του δήμου Φαιστού συνελήφθησαν 22 αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για πρόκληση σωματικών βλαβών. Οι ανωτέρω συνεπλάκησαν μεταξύ τους κάνοντας χρήση μεταλλικών και ξύλινων αντικειμένων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο παραπάνω ανδρών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η Αστυνομία αναγκάστηκε να συγκεντρώσει τους 22 αλλοδαπούς σε φυλασσόμενο χώρο.Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το όλο συμβάν και τη σύλληψη των παραπάνω αναφέρει: «Συνελήφθησαν χθες (σ.σ. το περασμένο Σάββατο 29/8) το βράδυ, σε περιοχή του δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, 22 αλλοδαποί και δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για πρόκληση σωματικών βλαβών. Ειδικότερα, χθες (σ.σ. στις 29/8) το βράδυ, οι ανωτέρω συνεπλάκησαν μεταξύ τους, κάνοντας χρήση μεταλλικών και ξύλινων αντικειμένων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εξ αυτών. Άμεσα, από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή διαμένουν περισσότεροι από 3.000 Πακιστανοί, ενώ επικρατεί σκηνικό αναρχίας, όπως δηλώνει ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ζήτησε να υπάρξει έλεγχος από την Πολιτεία.

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Τ.Ε. Ηρακλείου του ΚΚΕ σχετικά με τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στο Τυμπάκι αναφέρονται τα εξής: «Τα θλιβερά και καταδικαστέα επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών πακιστανικής καταγωγής στο Τυμπάκι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οπλίσουν το δηλητηριώδες βέλος του φασισμού και του ρατσισμού στην περιοχή. Τους Έλληνες και ξένους εργαζόμενους και μικρούς αγρότες ενώνουν πολύ περισσότερα από ό,τι τους χωρίζουν. Έχουν κοινό αντίπαλο την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου που τσακίζει τα μεροκάματα και τις τιμές στα προϊόντα τους και τους οδηγεί στη φτώχια, την εξαθλίωση και τη μετανάστευση».

Έκδηλη η ανησυχία στη Μεσαρά

O φόβος, η αγωνία και η ανησυχία είναι έκδηλη στην κοινωνία της Μεσαράς, με τη δημοτική Αρχή να ζητά παρέμβαση της Αστυνομίας πριν είναι αργά. Ως προς αυτή την κατεύθυνση, συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Νίκο Σπυριδάκη, είχε χθες ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη να αλλάξει η κατάσταση. Όπως τόνισε ο κ. Νικολιδάκης, «μίλησα με τον αρχηγό κ. Καραμαλάκη, ενώ είχαμε και συνάντηση στο Δημαρχείο με τον διοικητή Ηρακλείου, ταξίαρχο Νίκο Σπυριδάκη. Αυτό που του μετέφερα είναι το αυτονόητο, ότι πρέπει οι νόμοι να εφαρμόζονται σε όλους τους πολίτες. Υπάρχει αναταραχή κι αν δεν είναι άμεση η παρέμβαση της Αστυνομίας το πρόβλημα θα διογκωθεί και η κατάσταση δε θα μπορεί να ελεγχθεί...». Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φαιστού, η παρέμβαση της Αστυνομίας στην περιοχή θα είναι άμεση. Αυτό που ζητήθηκε και υποσχέθηκε να υλοποιήσει ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου κ. Σπυριδάκης, με αφορμή την έκρυθμη ατμόσφαιρα που υπάρχει στην περιοχή, είναι αυξημένη αστυνόμευση και ισχυρότερη αστυνομική παρουσία στον δήμο Φαιστού γενικότερα, όπως και ενίσχυση δυνάμεων με ΤΑΕ και διμοιρίες. Όπως τονίστηκε, θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις στην περιοχή, με τις όλες ενέργειες που γίνονται και που θα ακολουθήσουν να γίνονται σε πλήρη συνεννόηση με τον αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη.

φωτογραφίες intime

neakriti.gr