Απογραφή Γεωργίας και Κτηνοτροφίας: Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Στατιστικής Ν. Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

12:15 μ.μ. - Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
12:06 μ.μ. - Παρ, 18/15/2021
Image: Απογραφή Γεωργίας και Κτηνοτροφίας: Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Στατιστικής Ν.  Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας 2021, η οποία διενεργείται από τις 22 Μαρτίου 2021, σε όλη τη Χώρα, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Η Απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 22 Ιουνίου 2021 και αποσκοπεί στη συγκέντρωση πληροφοριών για το είδος των καλλιεργούμενων εκτάσεων και των εκτρεφόμενων ζώων και πτηνών, τις τεχνικές καλλιέργειας, τον σταβλισμό των ζώων και την απασχόληση σε κάθε γεωργική ή κτηνοτροφική εκμετάλλευση. Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω της Απογραφής είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων, χρήσιμων για τη χάραξη αγροτικής, οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Στατιστικής Νομού Λασιθίου κ. Σταμάτης Καρδάσης μίλησε στον Ηχώ δίνοντας χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες στους πολίτες τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση ο στόχος της απογραφής δεν είναι ελεγκτικός αλλά καθαρά τη συγκέντρωση στοιχείων τα οποία θα αναλυθούν ώστε να προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα. Σημείωσε δε ότι οι απογραφείς είναι κατάλληλα καταρτισμένοι  και προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των απογραφέων. Σε κάθε περίπτωση επειδή τα στοιχεία ζητούνται τηλεφωνικά, για λόγους που έχουν να κάνουν με τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, εάν  και εφόσον κάποιος έχει οποιαδήποτε απορία αναφορικά με τη διαδικασία μπορεί να επικοινωνεί με την υπηρεσία που στεγάζεται στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου στον άγιο Νικόλαο, στα τηλέφωνα  28410 22311 ή στο 28413 40554 για κάθε διευκρίνηση. Πρόσθεσε ότι αναμένεται να δοθεί παράταση στη διαδικασία της απογραφής ενώ έπονται μέσα στο έτος η απογραφή κτιρίων και η απογραφή πληθυσμού. Ευχαρίστησε τέλος τους πολίτες που ανταποκρίνονται καθώς και όλους όσοι βοηθούν στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Ακούστε εδώ τον κ. Καρδάση:

-

Δείτε παρακάτω χρήσιμες πληροφορίες για την απογραφή

Ηλεκτρονική αυτοαπογραφή

Οι κάτοχοι, εκπρόσωποι ή διαχειριστές εκμεταλλεύσεων, η παραγωγή των οποίων προορίζεται για πώληση, καλούνται να συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο της Απογραφής, το οποίο είναι διαθέσιμο σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή στην Ψηφιακή Πύλη Gov.gr. Η συμμετοχή των απογραφόμενων στο έργο της ΕΛΣΤΑΤ και ιδίως η μέχρι σήμερα ανταπόκρισή τους στην διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής κρίνεται εξαιρετικά ικανοποιητική εφόσον φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί σημαντικός βαθμός κάλυψης.

Επικοινωνία με τον Απογραφέα

Οι καταρτισμένοι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ βοηθούν τους απογραφόμενους παρέχοντας τυχόν απαραίτητες διευκρινίσεις ή κατευθύνσεις για την υποβολή των απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι εφικτή η συλλογή των δεδομένων μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής πραγματοποιούντηλεφωνικά ή διά ζώσης συνεντεύξεις με τους κατόχους των εκμεταλλεύσεων. Οι απογραφόμενοι ενημερώνονται σχετικώς με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή και τηλεφωνικά από τον απογραφέα της περιοχής τους, τα στοιχεία του οποίου μπορούν να επιβεβαιώσουν μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου 210-3001515. Οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν ειδική ταυτότητα με το σήμα και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και το ονοματεπώνυμό τους και προγραμματίζουν συναντήσεις με τους απογραφόμενους σε κατάλληλους χώρους ανά Δήμο ή κατ’ εξαίρεση στην οικία των απογραφόμενων για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, λαμβάνοντας πάντοτε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-3001515 ή να απευθύνονται στο e-mail:

apografi_georgias@statistics.gr.

Αναλυτικές πληροφορίες: https://www.statistics.gr/el/agricultural-2021

hxonews