Απογοητευμένοι οι έμποροι της Ιεράπετρας – Δεν λειτουργεί το click away

8:23 π.μ. - Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020
08:12 π.μ. - Τρί, 15/23/2020
Image: Απογοητευμένοι οι έμποροι της Ιεράπετρας – Δεν λειτουργεί το  click away

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βαγγέλης Μπινιχάκης στον Ηχώ 99,8

Αντικειμενικές δυσκολίες προκύπτουν στην εφαρμογή του click away για τα εμπορικά καταστήματα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αφορμή και την επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με την οποία ζητούν να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων κάτω των 150 τ.μ. τηρουμένων αυστηρών μέτρων. Περιμέναμε ότι τα μαγαζιά θα λειτουργούσαν τις μέρες των γιορτών ώστε οι έμποροι να πάρουν έστω και μια μικρή ανάσα. Αναμένουμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση και μάλιστα θετική ωστόσο περιμένουμε απαντήσεις. είπε ο κ. Μπινιχάκης.

Πρόσθεσε ότι και στην αγορά της Ιεράπετρας το σύστημα click away δεν λειτούργησε και αυτό ήταν αναμενόμενο. Το να κατέβει ο καταναλωτής σε ένα μαγαζί να αγοράσει ένα προϊόν, πχ υπόδησης ή ένδυσης, το οποίο δεν μπορεί να δοκιμάσει και αναγκάζεται να πάει σπίτι του να το δοκιμάσει και εάν δεν του κάνει να χρειαστεί να ξανακατέβει στο κατάστημα , τότε τελικά μήπως οι μετακινήσεις αυξάνονται; Ελπίζουμε η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο αίτημα για να ανοίξουν τα μαγαζιά με φυσική παρουσία όπως γίνεται και στα βιβλιοπωλεία, τηρουμένων πάντα των μέτρων, τόνισε. Κάλεσε τέλος για μια ακόμα φορά τους καταναλωτές να στηρίξουν τα καταστήματα της τοπικής αγοράς.

Κλείνοντας χαρακτήρισε ως fake news μια επιστολή παρόμοια με αυτή της Ομοσπονδίας τους προς τον πρωθυπουργό όπου αναφέρεται ότι τα καταστήματα της Κρήτης θα ανοίξουν στις 18 Δεκεμβρίου.