Αποφυλακίζεται η 38χρονη Βουλγάρα σύζυγος του δολοφονηθέντος γιατρού από τη Σητεία

4:21 μ.μ. - Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018
04:08 μ.μ. - Παρ, 03/21/2018
Image: Αποφυλακίζεται η 38χρονη Βουλγάρα σύζυγος του δολοφονηθέντος γιατρού από τη Σητεία

Αποφυλακίζεται σήμερα, με διάταξη του Ανακριτή Λασιθίου

Αποφυλακίζεται σήμερα, με διάταξη του Ανακριτή Λασιθίου, η 38χρονη Βουλγάρα σύζυγος του δολοφονηθέντος γιατρού Χρ. Καλαντζάκη στη Σητεία. Στις 11 Οκτωβρίου η 38χρονη είχε κριθεί προφυλακιστέα και είχε μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
 
 
Της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, όπως μας είπε ο συνήγορος της, Βαγγέλης Στρατουδάκης.
 
Στις φυλακές Αλικαρνασσού είχε μεταφερθεί και ο 37χρονος Βούλγαγος αστυνομικός που κατηγορείται για την δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη.
 
Ν.Σ.
 
Η υπόθεση
 
Όπως είχε παρουσιάσει η ΑΝΑΤΟΛΗ και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ατσαλάκης το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ο 37χρονος βούλγαρος αστυνομικός φτάνει στην Κρήτη ακτοπλοϊκώς. Κινήθηκε με το αυτοκίνητο του μέσω Αλεξανδρούπολης. Στάθμευσε το λευκό ΙΧ στο αεροδρόμιο Σητείας κι από κει κινήθηκε στην περιοχή. Μαζί του είχε φέρει το υπηρεσιακό του περίστροφο και μια κυνηγετική καραμπίνα. Με την σύζυγο του γιατρού και ερωμένη του συναντήθηκαν για να υλοποιήσουν το σχέδιο δολοφονίας της συζύγου της στις λεπτομέρειες του.
 
Μαζί είδαν το σπίτι που έμενε. Έπρεπε να παρατηρήσει την γειτονιά, τους γύρω χώρους, τους δρόμους της πόλης της Σητείας. Μαζί έκαναν τον δρόμο στον οποίο θα οδηγούσε ο γιατρός για να πάει στο Μακρύ Γιαλό. Έτσι χαρτογράφησαν την διαδρομή. Είδαν τα σημεία που θα περάσει και επέλεξαν το κατάλληλο σημείο, χρονομετρώντας την διαδρομή και υπολογίζοντας τις λεπτομέρειες. Όλα ετοιμάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή.
 
Το πρωί του Σαββάτου είχε στηθεί, φορώντας στολή παραλλαγής για να μοιάζει με κυνηγό, στο σημείο που είχαν αποφασίσει στα Πιλαλήματα. Είχε ανοικτό το κινητό του τηλέφωνο και περίμενε. Λίγο μετά έφτασε το sms από την γυναίκα του καρδιολόγου και συνεργό του: «Έφυγε τώρα. Μόνος…». Ο άντρας της θα πήγαινε στο Μακρύ Γιαλό, σύμφωνα με το πρόγραμμά του. Συνήθως, σε αυτή την διαδρομή, είχε μαζί του τον αδελφό της. Αυτή την φορά όχι. Ήταν μόνος οδεύοντας στη φονική ενέδρα που έστησαν η σύζυγος με τον εραστή της.
 
Αρκετή ώρα μετά κι ενώ η μερσεντές του γιατρού πλησίασε στο σημείο, ο δράστης βρισκόταν βορειοανατολικά πάνω από το δρόμο, σημάδεψε με την καραμπίνα, πυροβόλησε. Ο γιατρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και τραυματισμένος από την σύγκρουση βγήκε από το αυτοκίνητο προσπαθώντας να διαφύγει. Δέχτηκε τρείς πυροβολισμούς στην πλάτη και μία στο κεφάλι κι έπεσε αιμόφυρτος στην άκρη του δρόμου.
 
Στις 9 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2017 ο φόνος είχε καταγραφεί ως γεγονός, στερώντας την ζωή από τον καρδιολόγο. Ανήμερα των γενεθλίων του. Είχε γεννηθεί στις 7 Οκτωβρίου 1955.
 
anatolh.com