Από την Κρήτη στην Αθήνα για να σκοτώσουν τον Αρχιμανδρίτη

9:32 π.μ. - Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017
09:03 π.μ. - Πέμ, 16/32/2017
Image: Από την Κρήτη στην Αθήνα για να σκοτώσουν τον Αρχιμανδρίτη

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της άγριας δολοφονίας του αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καμίτση, ο οποίος είχε βρεθεί δολοφονημένος άγρια μέσα στο διαμέρισμά του στον Γέρακα, στις 14 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του είναι δύο Πακιστανοί, ηλικίας 28 και 33 ετών, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης, καθώς την ημέρα της δολοφονίας πέταξαν για Πακιστάν μέσω του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». 
Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε τους δύο δράστες από το DNA τους που βρέθηκε στο διαμέρισμα, ενώ έφτασαν στα ίχνη τους μέσω Facebook, καθώς στο προφίλ τους φαινόταν ότι θα συναντιούνταν. Συγκεκριμένα, προκύπτει ότι οι δύο Πακιστανοί έφθασαν εκείνη την ημέρα από την Κίσσαμο Χανίων στον Πειραιά. Σκοπός ήταν να συναντηθεί ο ένας εκ των δύο με τον αρχιμανδρίτη, προκειμένου ο τελευταίος να τον βοηθήσει με τη διαδικασία για την παραμονή του στην Ελλάδα. 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι οι δράστες έκλεψαν μεγάλο χρηματικό ποσό από το σπίτι του αρχιμανδρίτη, ενώ πήραν και τα κειμήλια που είχε εκεί, τα οποία στη συνέχεια πούλησαν σε ενεχυροδανειστήριο, πήραν τα λεφτά και έφυγαν αμέσως για το εξωτερικό. 
Φίλος του θύματος είπε στους αστυνομικούς, πως στο πρόσφατο παρελθόν, ο Αρχιμανδρίτης του είχε δείξει από το κινητό του, φωτογραφία του «Αλί», ο οποίος είχε συναντηθεί και άλλη μία φορά με το θύμα στις αρχές του 2017.
Το ίδιο άτομο ήταν αυτήκοος μάρτυρας συνομιλίας του Αρχιμανδρίτη με τον «Αλί», με τον πρώτο να τον καθοδηγεί για την διαδρομή και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που έπρεπε να ακολουθήσει από το λιμάνι του Πειραιά έως το σπίτι του στον Γέρακα, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησής τους.
Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά ακόμη δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων έφερε σε επαφή τους υπόπτους με τον αρχιμανδρίτη. 
 
 
Πηγή: ekriti.gr