Από την Ιεράπετρα ξεκινάει ο 7ήμερος μαραθώνιος ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια

10:34 π.μ. - Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024
10:09 π.μ. - Τετ, 25/34/2024
Image: Από την Ιεράπετρα ξεκινάει ο 7ήμερος μαραθώνιος ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια

Ο Νίκος Τζωρτζάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τις εκδηλώσεις της έναρξης του μαραθωνίου

Ο κος Νίκος Τζωρτζάκης, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τον 7ήμερο μαραθώνιο ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια, ο οποίος θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθερίας στην Ιεράπετρα.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις για την έναρξη του μαραθωνίου θα ξεκινήσουν το Σάββατο 28/9 στις 9.30π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης μας και θα ολοκληρωθούν στις 10.30π.μ όταν η υπερμαραθωνοδρόμος Ελένη Γαλεράκη ξεκινήσει των αγώνα. Η κα Γαλεράκη θα ξεκινήσει από την Ιεράπετρα και θα καταλήξει στα Χανιά χωρίς αλλαγές ατόμου, αφού θα τρέξει μόνη της.

Σκοπός αυτού του μαραθωνίου είναι η ενημέρωση των πολιτών για την οδική ασφάλεια. Για το λόγο αυτό, θα υπάρχει στην πλατεία προσομοιωτής ώστε να γίνει επίδειξη πρόσκρουσης οχήματος αλλά και γυαλιά προσομοίωσης μέθης τα οποία θα δείχνουν πως βλέπει ο οδηγός ανάλογα με την ποσότητα αλκοόλ που έχει σώμα του.

Ο κος Τζωρτζάκης κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την εκδήλωση ώστε να ενημερωθεί και να συμβάλουμε όλοι στην αποτροπή των ατυχημάτων και στην ασφάλεια των δρόμων της Κρήτης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμος Ιεράπετρας και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ιεράπετρας.

-

hxonews

-

* Ρεπορτάζ: Μαρία Τσαγκαράκη - Βαγγέλης Βενέτης

* Κείμενο - Επιμέλεια: Ελένη Ζαχαράκη

* Τεχνική επιμέλεια - Υποστήριξη: Κατερίνα Κοντού