Από την Αίγυπτο οι πρώτοι εργάτες γης στην Ιεράπετρα

10:55 π.μ. - Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022
10:08 π.μ. - Δευ, 29/55/2022
Image: Από την Αίγυπτο οι πρώτοι  εργάτες γης στην Ιεράπετρα

Για την νέα καλλιεργητική περίοδο – Ο Μ. Βιαννιτάκης στον Ηχώ 99,8

Αναφορικά με την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας που έγινε την περασμένη Παρασκευή μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης.

Όπως είπε, κύριο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της έλλειψης εργατών γης ενώ τέθηκε και  το αυξημένο κόστος παραγωγής. Ειδικότερα για τους εργάτες γης, ο κ. Βιαννιτάκης σημείωσε ότι οι προσπάθειες για να εξευρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός εργατών  ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες , ξεκίνησαν μήνες πριν. Ωστόσο το μεγάλο αγκάθι είναι η μεγάλη και περίπλοκη  γραφειοκρατία η οποία θα πρέπει να ξεπεραστεί από τα συναρμόδια υπουργεία που εμπλέκονται στο ζήτημα.   Παρόλα αυτά,  οι προσπάθειες που έγιναν  το προηγούμενο διάστημα, από τον περασμένο Απρίλη,  έχουν αρχίσει να αποδίδουν και έτσι έρχονται στην Ιεράπετρα  για τη νέα σαιζόν, οι πρώτοι εργάτες γης από την Αίγυπτο.  

Οι ανάγκες της αγροτικής  Ιεράπετρας σε εργάτες γης, ανέρχονται  περίπου σε 3.500. Αυτές οι θέσεις είχαν ζητηθεί και από το αρμόδιο Υπουργείου. Ωστόσο είχαν εγκριθεί 700 θέσεις εργατών γης.  

Κατά τη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε να γίνουν κινητοποιήσεις σε μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση και  να τρέξουν οι διαδικασίες ώστε να διασφαλιστούν οι εργάτες γης που έχει ανάγκη η περιοχή.  

Οι κινητοποιήσεις , με τη μορφή παράσταση διαμαρτυρίας, θα γίνουν  στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Χωρίς πρόθεση να δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου, ανέφερε ο κ. Βιαννιτάκης καλώντας τον κόσμο να είναι σε ετοιμότητα και να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως είπε.

Ακούστε τον κ. Βιαννιτάκη