Από τα Σφακιά στην Ιεράπετρα οι ανεμογεννήτριες

12:24 μ.μ. - Τρίτη, 2 Μαΐου 2023
12:05 μ.μ. - Τρί, 02/24/2023
Image: Από τα Σφακιά στην Ιεράπετρα οι ανεμογεννήτριες

Γιατί «φεύγουν» από τα Σφακιά – Απαντά ο Γ. Τομαδάκης μέλος της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας

Στο επίκεντρο για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών φαίνεται πως μπαίνει για μια ακόμη φορά η Ιεράπετρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ανεμογεννήτριες, που για κάποιους λόγους δεν θα τοποθετηθούν σε περιοχή των Σφακιών, θα μεταφερθούν προς εγκατάσταση στην Ιεράπετρα.

Ο κ. Γιώργος Τομαδάκης μέλος της Επιτροπής πολιτών Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι το θέμα είναι από παλιά εξηγώντας ότι για κάποιους λόγους, περιβαλλοντικούς, οι άδειες αυτές για ανεμογεννήτριες δεν εγκρίθηκαν προς εγκατάσταση στα Χανιά. Μετέφεραν λοιπόν τις άδειες στην περιοχή Άσσαρη, πάνω από το χωριό Βασιλική Ιεράπετρας. Πρόκειται για 7 ανεμογεννήτριες. Εχει μάλιστα εκδοθεί άδεια από την ΡΑΕ. Έγινε προσφυγή από πολίτες, την οικολογική παρέμβαση Ηρακλείου, τον σύλλογο εκτάκτων αρχαιολόγων και τον σπηλαιολογικό όμιλος Κρήτη και εφόσον δεν απάντησε η ΡΑΕ μέσα σε 5 μήνες, εκδικάζεται η υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο γύρω στις 15 Μαΐου, ανέφερε ο κ. Τομαδάκης.

Για να προσθέσει ότι στις ήδη εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες στην Επισκοπή αναμένεται να προστεθεί μια ακόμη, μεγαλύτερη για την οποία έχουν προχωρήσει σε προσφυγή. Εκκρεμεί για την Επισκοπή η απόφαση του ΣτΕ για τις ήδη τοποθετημένες.

Τέλος αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών κλπ. και σημείωσε ότι θα έχει ενδιαφέρον ποια η θέση των υποψήφιων Δημάρχων για όλα αυτά εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών.