Από σήμερα επιτρέπονται δύο επιβάτες σε ταξί και Ι.Χ., πέραν του οδηγού

1:48 μ.μ. - Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020
01:05 μ.μ. - Παρ, 08/48/2020
Image: Από σήμερα επιτρέπονται δύο επιβάτες σε ταξί και Ι.Χ., πέραν του οδηγού

Νέο πλαίσιο για τις μετακινήσεις με ταξί και ιδιωτικά οχήματα προβλέπει η ΚΥΑ

Νέο πλαίσιο για τις μετακινήσεις με ταξί και ιδιωτικά οχήματα προβλέπει η ΚΥΑ που συνυπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο της μερικής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Έτσι, από σήμερα θα μπορούν να επιβιβάζονται δύο άτομα στα ταξί, πέραν του οδηγού. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τα Ι.Χ οχήματα με οδηγό μέχρι πέντε θέσεων.

Στη σχετική ΚΥΑ ορίζεται επίσης ότι ο μέγιστος αριθμός των δύο επιβατών εκτός από τον οδηγό, ισχύει και για διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου Βαν οχήματα, δηλαδή όπως ισχύει και για τα επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) μέχρι επτά (7) θέσεων.

Σε όλες τις περιπτώσεις επιτρέπεται κατ' εξαίρεση η υπέρβαση του ορίου επιβατών, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν, πέραν του οδηγού, μόνο γονείς με τα ανήλικα τέκνα τους.

Όμως θα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους επιβάτες και από τον οδηγό και για κάθε παράβαση προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο (150 ευρώ), τόσο στον οδηγό του οχήματος όσο και στους επιβάτες.

Τέλος για τις μετακινήσεις με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και των λοιπών φορέων του δημόσιου τομέα (NΠΔΔ, κρατικά ΝΠΙΔ και ΟΤΑ α' και β' βαθμού), όπως και για τα αυτοκίνητα του Διπλωματικού Σώματος, Προξενικού Σώματος, του Προσωπικού Πρεσβειών και Ξένων Αποστολών εφαρμόζονται τα εξής:

- Για τα επιβατηγά οχήματα μέχρι επτά (7) θέσεων, επιτρέπεται η μεταφορά δύο (2) επιβατών πλέον του οδηγού.

- Για αυτοκίνητα οκτώ (8) ή εννέα (9) θέσεων επιτρέπεται η μεταφορά τριών (3) επιβατών, πλέον του οδηγού.

efsyn.gr