Από αύριο οι αιτήσεις για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

6:19 μ.μ. - Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
06:09 μ.μ. - Τετ, 23/19/2020
Image: Από αύριο οι αιτήσεις για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης νησιωτικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων για πρώτη φορά και αυτών της Κρήτης, στο πλαίσιο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, ξεκινάει στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 και λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2020.

Την ανακοίνωση ότι οι επιχειρήσεις της Κρήτης θα μπορούν από την Πέμπτη να υποβάλλουν αιτήσεις για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, έκανε η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και

Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου:

“Η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης νησιωτικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων για πρώτη φορά και αυτών της Κρήτης, στο πλαίσιο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, ξεκινάει στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 και λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2020.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου (ΦΕΚ Β, 4044), αποσαφηνίζεται η επιλεξιμότητα επιχειρήσεων, ενώ για πρώτη φορά δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των γεωργικών, κτηνοτροφικών και αλιευτικών δραστηριοτήτων και αυτών του τομέα εμπορίας προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής. Επίσης, διευρύνεται η βάση επιλεξιμότητας επιχειρήσεων με στοχευμένη χρηματοδότηση, με απλούστευση των διαδικασιών και εξορθολογισμό της διαδικασίας πληρωμών.

Σχετικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις- δικαιούχοι της δράσης μπορούν να αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://metaforikoisodynamo.gr“.