Απίστευτο: «Ψάχνουν» παραλίες και αιγιαλούς σε Οροπέδιο Λασιθίου και Ανώγεια!

8:57 π.μ. - Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017
08:02 π.μ. - Παρ, 03/57/2017
Image: Απίστευτο: «Ψάχνουν» παραλίες και αιγιαλούς σε Οροπέδιο Λασιθίου και Ανώγεια!

Τα παράλογα της γραφειοκρατίας...

Τι θα απαντούσατε αν σας έλεγαν ότι οι δύο ορεινοί Δήμοι της Κρήτης όπως ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και ο Δήμος Ανωγείων, έχουν παραλίες και αιγιαλούς; 
 
Φυσικά θα πιστεύατε ότι ο συνομιλητής σας τρελάθηκε αφού ως γνωστόν, ούτε το Οροπέδιο Λασιθίου αλλά ούτε τα Ανώγεια, έχουν κάτι από αυτά τα δύο! Για κάποιους όμως φαίνεται πως αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό καθώς δεν εξηγείται διαφορετικά η απαίτηση που έχουν από τους δύο αυτούς Δήμους, να καταγράψουν τις παραλίες και τους αιγιαλούς στο πλαίσιο ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών  - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
 
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, πριν από λίγο καιρό, σε έναν από τους δύο Δήμους, έφτασε έγγραφο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπινων Δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα από την Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών", βάσει του οποίου ο Δήμος θα έπρεπε να καταγράψει τις παραλίες και τους αιγιαλούς και να στείλει πίσω το ερωτηματολόγιο που θα έπρεπε να απαντήσει. 
 
Αυτό έγινε τον Ιούνιο του 2016 και φυσικά ο Δήμος δεν μπήκε καν στη διαδικασία να απαντήσει αφού πολύ απλά, παραλίες και αιγιαλοί δεν υπάρχουν!
 
Δείτε το έγγραφο που έφτασε στους Δήμους μέσα στους οποίους βρίσκονται και οι Δήμοι Οροπεδίου Λασιθίου και Ανωγείων:

Πριν από λίγες ημέρες όμως, μία άλλη επιστολή από την ίδια υπηρεσία, έφτασε και πάλι στον Δήμο και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ekriti.gr , η υπηρεσία ζητούσε "εξηγήσεις" από τη Δημοτική Αρχή ως προς το γιατί δεν απέστειλε συμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο!
 
Επέμειναν δηλαδή να ζητούν από τον συγκεκριμένο Δήμο, να καταγράψει τις παραλίες και τους αιγιαλούς, χωρίς καν να μπουν στη διαδικασία να ελέγξουν αν απευθύνονται σε Δήμο ο οποίος όντως διαθέτει αυτά που ζητούν.
 
Και ενώ μπορεί να πρόκειται για "σύγχυση" της συγκεκριμένης υπηρεσίας η οποία μεταξύ των πολλών Δήμων, έβαλε και αυτούς τους δύο, ωστόσο κάποιος, μπορεί να σχολιάσει πολλά για την προχειρότητα με την οποία γίνονται κάποιες διαδικασίες. 
 
Πηγή: ekriti.gr