Απίστευτο! Παρατημένο το ιστορικό αρχείο του Κάτω Χωριού - Συνέντευξη

8:39 π.μ. - Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016
08:07 π.μ. - Δευ, 11/39/2016
Image: Απίστευτο! Παρατημένο το ιστορικό αρχείο του Κάτω Χωριού - Συνέντευξη

Eπιστολή καταγγελίας στέλνει ένας πολίτης από το Κάτω Χωριό σχετικά με την κατάσταση που βρίσκεται το αρχείο της παλαιάς κοινότητας

Όπως φαίνεται στο φωτογραφικό υλικό το αρχείο βρίσκεται εκτεθειμένο μέσα σε παλαιό οίκημα με τη χαλασμένη πόρτα να προσφέρει πρόσβαση στον οποιονδήποτε με τα έγγραφα σε πολύ κακή κατάσταση.
 
Διαβάστε αναλυτικά:
 
«Αγαπητοί συμπολίτες
 
   Για την ενημέρωση σας και ειδικά για όσους(ες) κατάγεσθε ή διατηρειτε σχέσεις με τα χωριά του Δημοτικού Διαμερίσματος Κατω Χωριού σας επισυνάπτω φωτογραφίες απο μικρό κτίσμα που βρίσκεται στον περίβολο του κοινοτικού καταστήματος του Κάτω Χωριού και που εχει εύκολη πρόσβαση απο τον δρόμο. Στο οίκημα που εμφανίζεται στην φωτογραφία, αγαπητοί συμπολίτες. φυλάσσεται(;) το ΑΡΧΕΙΟ της παληάς Κοινότητας Κατω Χωριού που περιλάμβανε όλα τα  γύρω χωριά (Κατω και Πανω Χωριό, Επισκοπή, Παπαδιανα και Θρυπτη).
 

 
Αυτα τα χαρτιά που βλέπετε πεταμένα στο πάτωμα σε αυτό το ερειπωμένο οίκημα  που μπάζει νερά απο παντού, που φιλοξενεί ζώα και που μπορει ο οποιοσδήποτε να μπεί και να παρει ή να καταστρεψει ότι θέλει είναι η ιστορία πολλών δεκαετιών του τόπου μας. Ειναι η ιστορία των οικογενειών και των προγόνων χιλιάδων ανθρώπων που σημερα κατοικούν στα χωριά μας, στην Γιεραπετρο, στην Αθηνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε μακρινές  χωρες του εξωτερικού.
 
  Και δεν είναι τωρινή η κατάσταση αυτη του οικήματος. Οπως πληροφορήθηκα είναι εδω και χρόνια ετσι χωρίς οι υπεύθυνοι της κοινότητας να ενδιαφερθούν παρα τις εκκλησεις του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κατω Χωριού.
 
Αξιότιμε κ πάρεδρε του ΔΔ Κατω Χωριού,
 
Δεν μιλώ για ψιλά γραμματα όπως η υποχρέωση σας να ενημερώνετε τους κατοίκους, για να παραστουν τουλάχιστον όσοι εχουν εννομο συμφερον, σχετικά με τις συνεδριάσεις και τα θεματα του τοπικού συμβουλίου (αν ποτέ συνεδριάζει), ούτε για την υποχρέωση σας (απο τον Καλλικρατη) να διοργανωνετε ανοικτες συνελευσεις με τους κατοίκους. Γνωρίζω επίσης  ότι η απο την στιγμή που εκλεγήκατε, (ας οψονται και τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουν οι συγχωριανοί μας), δεν ασχοληθήκατε καθόλου με τα πολλά προβλήματα του χωριού. Γνωρίζω επίσης ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο έχετε να εμφανιστείτε χρόνια (τα μελη του νεοκλεγεντος , προ διετίας, ΔΣ ούτε κατ’ όψιν σας γνωρίζουν) και δε εχει υποπέσει στην αντίληψη μου ούτε μία δημόσια παρέμβαση σας για τα χωριά μας.  Προφανώς ή δεν εχουμε προβλήματα ή ειδικά για εσάς λύνονται πριν τα θέσετε.
 
 Ομως κ. Γιάννη Σουργιαδάκη και αγαπητά μέλη του τοπικού συμβουλίου πέντε μέτρα απο εκεί που (υποτίθεται ότι) συνεδριάζετε, ανάμεσα στα πεταμένα και μισοκατεστραμμένα χαρτιά βρίσκονται και τα δικά σας ονόματα, και της οικογένειας σας και των προγόνων σας. Αυτοί ζούν μέσα απο τις μνήμες σας και διατηρούνται σε αυτά τα κωλόχαρτα που περιφρονείτε και που είναι μερος του πολιτισμού και της ιστορίας μας.

 
Αυτά προς το παρόν και ελπίζω ότι δεν θα χρειασθεί να επανέλθω.
 
Γιώργος Ε. Τομαδάκης
 
Πολίτης, κάτοικος Κάτω Χωριού
 
ΥΓ. Ενημερώθηκε ο Δήμος και ο αντιδήμαρχος κ Λουτσέτης αφού επισκέφθηκε τον χώρο υποσχέθηκε να επιλυθεί το θέμα πολύ συντομα είτε με την προσωρινή αντικατάσταση της πόρτας, είτε με την μεταφορά του αρχείου σε πιο ασφαλή χωρο.
 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, αναμένουμε και ελπίζουμε.»