Απίστευτη κομπίνα - «Τσέπωνε» τα λεφτά απογευματινών ιατρείων

6:49 μ.μ. - Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018
06:08 μ.μ. - Παρ, 03/49/2018
Image: Απίστευτη κομπίνα - «Τσέπωνε» τα λεφτά απογευματινών ιατρείων

Πως στήθηκε το κόλπο

Σε προσωρινή αργία έχει τεθεί εργαζόμενη στο ΠΑΓΝΗ που εισέπραττε την αμοιβή των γιατρών από τα απογευματινά ιατρεία, όμως έβαζε ποσά και στην δική της τσέπη.
Μπορεί μέχρι στιγμής να μην είναι δυνατόν να υπολογιστεί το κόστος της κομπίνας, όπως επίσης αν αυτή ήταν υπόθεση μόνο μιας εργαζόμενης στη γραμματεία των απογευματινών ιατρείων, ωστόσο πρόκειται για μια υπόθεση που εδώ και δύο περίπου εβδομάδες κινητοποίησε τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ που διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση την οποία ανέλαβε μέλος της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ με ειδικότητα οικονομολόγου, ο οποίος διερευνά ήδη  την πρακτική μιας εργαζόμενης στη γραμματεία των απογευματινών ιατρείων που  εισέπραττε τα χρήματα από τους ασθενείς για τις επισκέψεις τους, αμέσως μετά όμως εξέδιδε ακυρωτικά των επισκέψεων αυτών και έβαζε στην τσέπη ποσά που είχε πάρει από τους ασθενείς.
 
Το κόλπο της εργαζόμενης
 
Ο τρόπος της σύμφωνα με πληροφορίες ήταν συστηματικός. Κάθε φορά που είχε απογευματινή βάρδια, περίπου 7 με 8 φορές τον μήνα  αφαιρούσε αμοιβές από γιατρούς τις οποίες είχαν πληρώσει ασθενείς, 2-3 περίπου σε κάθε βάρδια της  και τα χρήματα τα έβαζε στην τσέπη της.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μόνο τον Ιανουάριο του 2018 είχε εκδώσει περίπου 30 πιστωτικά, την ώρα που όλοι μαζί οι υπόλοιποι 6 συνάδελφοί της είχαν εκδώσει 20 πιστωτικά ακυρώσεων.
 
Πώς είχε στηθεί όμως το κόλπο; Όλο είχε βάση στα πιστωτικά που ζητούσαν οι γιατροί να εκδοθούν στις περιπτώσεις που έκριναν μετά την επίσκεψη του ασθενή, ότι θα έπρεπε να του επιστραφούν τα χρήματα, σε κάποιες περιπτώσεις λόγω του ότι ο ασθενής χρειαζόταν άλλη ειδικότητα για εξέταση. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη αν και δεν είχε εντολή από το γιατρό, επί της ουσίας εξέδιδε πιστωτικά, δήλωνε δηλαδή ότι τα χρήματα επιστρέφονταν στους ασθενείς και έτσι έβαζε τα χρήματα στο χέρι.
 
Το γεγονός έγινε αντιληπτό πρόσφατα μετά από ανώνυμη καταγγελία στο Διοικητικό Διευθυντή, με τον διοικητή του νοσοκομείου να αποκαλύπτει ότι ήδη η εργαζόμενη έχει τεθεί σε προσωρινή αργία ενώ ο έλεγχος θα είναι ενδελεχής και πολυεπίπεδος προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε αυτό το κόλπο η εργαζόμενη ήταν μόνη της είχε συμμετείχε και άλλος.
 
Το θέμα προκάλεσε σάλο και μεταξύ των εργαζομένων του νοσοκομείου με τον πρόεδρο του σωματείου  να καταστεί σαφές ότι ακόμη και αν αφορά εργαζόμενους η αλήθεια θα πρέπει λα λάμψει καθώς τέτοια περιστατικά δεν ανήκουν σε έναν χώρο  όπως τον πολύπαθο χώρο της υγείας.
 
neakriti.gr