Α.Πετράς: Αυξημένη προσέλευση Γεραπετριτών για εμβολιασμό στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

2:15 μ.μ. - Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
02:11 μ.μ. - Δευ, 29/15/2021
Image: Α.Πετράς: Αυξημένη προσέλευση Γεραπετριτών για εμβολιασμό στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Το Νοσοκομείο προμηθεύτηκε εξοπλισμό και για mοριακό τεστ σε περιορισμένο αριθμό προσωρινά

Αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία του εμβολιασμού κατά της covid 19 μετέφερε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο γιατρός ΩΡΛ  και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» κ. Αντώνης Πετράς,  ο οποίος παρέχει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Όπως δήλωσε στο νοσοκομείο διενεργούντα τα εμβόλια της Phizer και της Johnson. Μετά από μια περίοδο κάμψης που παρουσιάστηκε  στο τέλος του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου, πλέον οι δημότες της Ιεράπετρας προσέρχονται με αυξητικούς ρυθμούς στα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου προκειμένου να εμβολιαστούν είτε με την πρώτη και δεύτερη δόση είτε με την αναμνηστική. Μάλιστα όσοι επιχειρήσουν αυτό το διάστημα να κλείσουν ραντεβού ίσως θα χρειαστεί να περιμένουν μερικές μέρες για να βρεθεί κάποιο κενό. Η όλη διαδικασία γίνεται με μεγάλη προσοχή από το προσωπικό, με τον γιατρό κ. Γ. Πετράκη να έχει αναλάβει αυτόν τον τομέα.  Είναι δε σημαντικό και αισιόδοξο ότι όλο και περισσότεροι, ακόμα και άτομα νεαρής ηλικίας, συνειδητοποιούν τη σημασία του εμβολιασμού που είναι ένα δώρο της επιστήμης προς τον άνθρωπο. Αυτό θα πρέπει να κατανοήσουν και όσοι έχουν τους ενδοιασμούς τους ή είναι αντιεμβολιαστές. Ότι έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας , τόνισε ο κ. Πετράς. Επισημαίνοντας στη συνέχεια  ότι  θα πρέπει με μεγάλη προσοχή να γίνονται δημόσιες τοποθετήσεις επάνω στο θέμα του εμβολιασμού, πόσο μάλλον από ανθρώπους που είναι εκλεγμένοι και θα πρέπει η πολιτεία να δει πως θα αντιμετωπίσει περιπτώσεις διασποράς ψευδών ειδήσεων. 
Εν συνεχεία ο κ. Πετράς αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται από το Νοσοκομείο προκειμένου να γίνεται η καλύτερη δυνατή διαχείριση στο θέμα της ιχνηλάτησης έτσι ώστε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να εξυπηρετούνται οι πολίτες  αλλά  και οι μαθητές όταν προκύπτει κρούσμα σε κάποιο σχολείο. Σύμφωνα πάντα με τις προβλεπόμενες οδηγίες. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που σε μια ημέρα γίνονται με  70-100 rapid tests.  Την επιμέλεια της ιχνηλάτησης έχει ο ίδιος μαζί με τον γιατρό κ. Πάγκο. Ένα πρόβλημα με έλλειψη τεστ πριν λίγες ημέρες ξεπεράστηκε με νέα προμήθεια, μετά από παρέμβαση του Διοικητή.  Μια θετική εξέλιξη είναι οτι το Νοσοκομείο διαθέτει πια και εξοπλισμό για Μοριακό τεστ PSR τα οποία διενεργούνται σε περιορισμένο αριθμό προσωρινά και τα υπόλοιπα στέλνονται στο Ηράκλειο όπως άλλωστε γινόταν ως τώρα. 
Τέλος έκανε αναφορά στην έλλειψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού αλλά και  στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να  παρασχεθούν αξιόλογες υπηρεσίες στους ασθενείς με κορωνοιό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο,  με τον αριθμό των νοσήσαντων να αυξομειώνεται ανά διαστήματα.