
Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού
Στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ. Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στην πολιτική για τη δημόσια υγεία που διαλύεται και που τους εξουθενώνει. Διεκδικούν αυξήσεις 20% στους μισθούς τους, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ασφαλείς συνθήκες εργασίας και περίθαλψης, δημόσια δωρεάν υγεία και διπλασιασμό του ανθυγιεινού επιδόματος καθώς και ένταξη στα ΒΑΕ.
Σε σχετική τους ανακοίνωση που εξέδωσαν τις προηγούμενες ώρες οι εργαζόμενοι αναφέρουν:
«Ενώνουμε τη φωνή μας και απεργούμε ενάντια στην πολιτική που διαλύει τη δημόσια υγεία, μας εξουθενώνει και μας αναγκάζει να δουλεύουμε με μισθούς-ψίχουλα!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας – Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.
Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού – Όχι άλλο προσωπικό-λάστιχο, όχι άλλη εξάντληση!
Ασφαλείς συνθήκες εργασίας & περίθαλψης – Να σταματήσει η υποστελέχωση, να μην υπάρχουν νοσοκομεία γεμάτα ράντζα και εξουθενωμένοι εργαζόμενοι.
Δημόσια & δωρεάν υγεία – Όχι στην εμπορευματοποίηση, όχι στα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία.
Διπλασιασμό του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ:
Μισθούς που εξανεμίζονται πριν τα μέσα του μήνα.
Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, παιδοψυχίατροι μόνοι τους, τμήματα με ελάχιστους ειδικούς.
Εργαζόμενους σε καθεστώς διαρκούς ομηρίας – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
Την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τη διάλυση νοσοκομείων και την είσοδο εργολάβων στην υγεία.
Την πολιτική που εμπορευματοποιεί ακόμα περισσότερο την όποια δημόσια υγεία κ στέλνει τους ασθενείς στους ιδιώτες.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ:
Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε μέχρι τα γεράματα, εξαντλημένοι και φθηνοί.
Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του ΕΣΥ και την παράδοση της υγείας στους ιδιώτες.
Ζούμε στον 21ο αιώνα – Δικαιούμαστε καλύτερες συνθήκες εργασίας και περίθαλψης!
Δεν υποχωρούμε – Ο αγώνας είναι στα χέρια μας!».