Απεργία ΠΝΟ: Πλοίο ασφαλείας ζητά από τον Στυλιανίδη ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

11:17 π.μ. - Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024
11:10 π.μ. - Παρ, 25/17/2024
Image: Απεργία ΠΝΟ: Πλοίο ασφαλείας ζητά από τον Στυλιανίδη ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Αναλυτικά η Επιστολή του Δημάρχου Ιεράπετρας

Επιστολή προς τους Υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κων/νο Τσιάρα και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη απέστειλε ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης για τις επιπτώσεις από την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στους αγρότες της Ιεράπετρας και της Κρήτης.

Αναλυτικά η Επιστολή του Δημάρχου Ιεράπετρας

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη αγωνία και τη δυσαρέσκειά μου, για την εξαγγελία της συνεχιζόμενης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, καθώς αποτελεί μια ενέργεια που πλήττει ευθέως και πολλαπλώς την τοπική κοινωνία και ολόκληρο το νησί με ανυπολόγιστες για όλους συνέπειες.

Σεβόμενοι τα όποια δίκαια αιτήματα των ναυτικών μας ζητάμε την επίλυση τους, αλλά σε καμία περίπτωση εις βάρος των συμφερόντων άλλων κλάδων και εν προκειμένω των αγροτών.

Η Ιεράπετρα, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, βασίζεται πρωτίστως στον αγροτικό τομέα με την εκρηκτική παραγωγή κηπευτικών προϊόντων εκτός εποχής και λόγω της απεργίας, σας μεταφέρουμε την κραυγή αγωνίας των παραγωγών, με ορατό τον κίνδυνο να ακυρωθούν προγραμματισμένες συνεργασίες με προμηθευτές εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και της καταστροφής των προϊόντων από την παρατεταμένη αναμονή εξαιτίας της αδυναμίας μεταφοράς τους.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα την απώλεια κρατικών εσόδων από την τεράστια εμπορική και εξαγωγική δραστηριότητα, καθότι τα προϊόντα μας εκτός από την εσωτερική αγορά διατίθενται ως επί το πλείστον στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αντιλαμβανόμενοι την αγωνία των παραγωγών του νησιού μας, καλούμε την Κυβέρνηση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων ακόμη και με άμεση ναύλωση πλοίου ασφαλείας όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο».