Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα σήμερα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας

9:22 π.μ. - Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019
09:03 π.μ. - Πέμ, 07/22/2019
Image: Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα σήμερα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας

Δεμένα στους κάβους όλης της χώρας θα είναι τα πλοία μετά από την προκήρυξη Απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα στους κάβους όλης της χώρας θα είναι τα πλοία μετά από την προκήρυξη Απεργίας της ΠΝΟ, που ζητεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας για το 2019 με αυξήσεις.
 
 
Στην ανακοίνωσή της για την απεργία η ΠΝΟ αναφέρει:
 
«Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ακολουθώντας τακτική κωλυσιεργίας, όχι μόνο αρνείται στην ουσία να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά έντεχνα επιχειρεί στην ουσία να διασπάσει την ενότητα της Ομοσπονδίας μας, οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά του, σε αδιέξοδο με την υποβολή ανεδαφικών προτάσεων».
 
powered by Rubicon Project
Τι άλλο ζητά η ΠΝΟ
 
Εκτός αυτού, η ΠΝΟ ζητά ακόμη να στελεχωθούν τα πλοία με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εκτελούμενων δρομολογίων, ενώ αναφέρει ότι σχετικό έγγραφο έχει ήδη γνωστοποιηθεί προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας. Η απεργία της ΠΝΟ θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης (03/07) στις 00:01 έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.
 
«Η πρότασή μας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του προσωπικού, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο,» τονίζει σε της ανακοίνωση η Ενωση των Ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ).
 
Οι ακτοπλόοι αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη αυξημένο κόστος στα ναυτιλιακά καύσιμα κατά 50% τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ καλεί την ΠΝΟ να αποδεχτεί τις προτάσεις του ΣΕΕΝ και να ματαιώσει την προκηρυχθείσα απεργία εν μέσω τουριστικής περιόδου.
 
Στην 24ωρη των ναυτικών συμμετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.) Σημειώνεται ότι λόγω της απεργίας οι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις των δρομολογίων.
 
 
dikaiologitika.gr