Απεργία πείνας για το προσφυγικό κάνει ο πρόεδρος της Μόριας

10:13 π.μ. - Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
10:06 π.μ. - Δευ, 25/13/2018
Image: Απεργία πείνας για το προσφυγικό κάνει ο πρόεδρος της Μόριας

Σε απεργία πείνας προχώρησε ο πρόεδρος της Μόριας στη Λέσβο, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή με το κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κοροϊδία» και την κάλεσε να μην δώσει άλλες υποσχέσεις αλλά να δράσει για την «αποσυμφόρηση» της Μόριας.
 
 
Σε απεργία πείνας προχώρησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας, Νίκος Τρακέλλης, έξω από τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω του κέντρου κράτησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου.
 
Ο Ν. Τρακέλλης ανέφερε ότι αφορμή για αυτή την απόφαση αποτέλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε έξω από τον καταυλισμό, η οποία έκαψε 10 στρέμματα ελαιώνα. Ο πρόεδρος της Μόριας κρατούσε μία επιγραφή που έγραφε «ΜΟΡΙΑ SOS ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ».

 
«Δεν πάει άλλο. Από το 2015 ζούμε τη συνεχή καταστροφή του χωριού μας. Φτάσαμε σε υποδομές χώρων υγιεινής για 800 άτομα να ζουν κάπου 8.000 άτομα. Τα λύματα χύνονται μέσα στους παρακείμενους χείμαρρους και καταλήγουν στη θάλασσα περνώντας μέσα από τις ιδιοκτησίες μας. Σκουπίδια παντού, βρώμα και κουνούπια. Έχει καταστραφεί κάθε έννοια ζωής στο χωριό με υγεία και ασφάλεια» σημείωσε ο Ν. Τρακέλλης.
 
Και πρόσθεσε ότι «μας κοροϊδεύουν όλοι, εδώ και στην Ευρώπη. Μας κοροϊδεύουν. Οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Προσπαθούμε να συγκρατήσουμε την τοπική κοινωνία, να διατηρήσουμε την όποια κοινωνική συνοχή έχει απομείνει». 
 
Επιπλέον, τόνισε ότι παίρνει συνεχώς υποσχέσεις από στελέχη της κυβέρνησης σχετικά με την αποσυμφόρηση της Μόριας, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε πως «το κράτος πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει. Δε ζητάμε τίποτα άλλο από το να λειτουργήσει το κράτος να κάνει αυτό που πρέπει υπερασπίζοντας τη ζωή μας, την υγεία μας και τη ασφάλεια μας. Δεν θέλω άλλες υποσχέσεις. Να κάνουν κάτι θέλω, τίποτα άλλο. Να κάνουν κάτι επιτέλους».
 
 
 
thepressproject.gr