Απεργία: Νέα ταλαιπωρία και διαμαρτυρία επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά – «Μας είπαν θα γίνουν κανονικά τα δρομολόγια»

7:32 π.μ. - Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021
07:06 π.μ. - Τετ, 16/32/2021
Image: Απεργία: Νέα ταλαιπωρία και διαμαρτυρία επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά – «Μας είπαν θα γίνουν κανονικά τα δρομολόγια»

Επιβάτες που είχαν βγάλει εισιτήρια διαμαρτύρονται για την κατάσταση που διαμορφώνεται με την απεργία, αφού όπως μετέδωσαν αρκετοί είχαν ενημερωθεί από τις εταιρείες πως τα πλοία θα κάνουν κανονικά τα δρομολόγιά τους

Νέα ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στα νησιά εκτυλίσσεται από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ πολίτες διαμαρτύρονται για την κατάσταση που διαμορφώνεται με την απεργία, αφού όπως μετέδωσαν αρκετοί είχαν ενημερωθεί από τις εταιρείες πως τα πλοία θα κάνουν κανονικά τα δρομολόγιά τους, κάτι που ωστόσο δεν γίνεται.

«Γνώριζαν πως δεν θα γίνουν δρομολόγια αλλά μας ενημέρωσαν να έρθουμε εδώ. Να κάνουμε τι; Να ασκήσουμε πίεση στην απεργία; Δεν βρίσκω άλλο λόγο για να ταλαιπωρούμαστε», είπε χαρακτηριστικά μία κυρία που περίμενε στα εκδοτήρια.

Οι ναυτεργάτες ξεκίνησαν τη συγκέντρωσή τους από τις 5:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά το κάλεσμα των σωματείων τους να περιφρουρήσουν την απεργία.

Η απεργία που έχουν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021).

Η ΑΔΕΔΥ, που είχε εξαιρέσει από την απεργία τους εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσε επίσης, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα, πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν τελικά στάσεις εργασίας και όχι 24ωρη απεργία.

in.gr