Απάτες στα φάρμακα

12:37 π.μ. - Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016
12:06 π.μ. - Τετ, 29/37/2016
Image: Απάτες στα φάρμακα

Καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου Φαρμακοποιών Λασιθίου, Παναγιώτη Ζαγόρου, στον ΗΧΩ FM.

Υπερτιμολόγηση ορισμένων φαρμάκων που δεν συνταγογραφούνται κατήγγειλε στον ΗΧΩ FM ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Λασιθίου, Παναγιώτης Ζαγόρος,  Όπως είπε «παρατηρείται ότι τον τελευταίο μήνα φάρμακα που είχαν κουπόνι, δηλαδή μη συνταγογραφούμενα, που την τιμή την καθορίζει το κράτος, φεύγουν και πάνε στο Σούπερ Μάρκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποια που μπορεί να είχαν τιμή 3 με 4€ να έχουν τώρα επιβάρυνση 40 με 50% επιπλέον της κανονικής τιμής τους.»
 
« Πρόκειται για παιχνίδι των εταιριών, αφού βγάζοντας το κουπόνι, η εταιρία αποφασίζει για την τιμή του φαρμάκου. Η Ελλάδα όμως έχει φθηνά φάρμακα λόγω της νομοθεσίας που λέει ότι η τιμή καθορίζεται από τις τιμές των  τριών χωρών  (Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία) της Ευρώπης με τις κατώτερες τιμές.  Το φάρμακο, ό,τι φάρμακο και να είναι, πρέπει να παραμείνει στο χώρο του, στο φαρμακείο. Όπου το φάρμακο έφυγε από το χώρο του δημιούργησε θύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαγόρος.
 
Σημείωσε ακόμα ότι «δεν υπάρχει αθώο σκεύασμα» και μίλησε για τις ελλείψεις στα φάρμακα. « Υπάρχει μεγάλη έλλειψη και σε βασικά φάρμακα», είπε. Τόνισε ότι οι φαρνακοιποιοί έχουν κάνει καταγγελία στον ΕΟΦ και ζητούν τη βοήθεια του κόσμου, αν έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα να πηγαίνουν επώνυμα να το καταγγέλλουν στο σύλλογο, ώστε να μπορεί ο σύλλογος να αποδείξει  ότι υπάρχει θέμα. «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δεν μπορεί να καλύψει όλες τις κατηγορίες φαρμάκων.  Είχε πιάσει πάτο και τώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει», είπε. Συνέστησε δε ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές φαρμάκων είτε μέσω Ίντερνετ, είτε μέσω τηλεόρασης, είτε στα σούπερ μάρκετ.

Συνέντευξη