Απατεώνες εξαπατούν επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων

3:05 μ.μ. - Τρίτη, 28 Μαΐου 2019
03:05 μ.μ. - Τρί, 28/05/2019
Image: Απατεώνες εξαπατούν επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων

Η έκκληση στους Κρητικούς επιχειρηματίες

Τα μάτια τους «14» θα πρέπει να έχουν επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων καθώς το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται απατεώνες που μέσω τηλεφώνου αποσπούν χρήματα από τα ανυποψίαστα θύματα τους.
 
Μάλιστα το τελευταίο κρούσμα εξαπάτησης , καταγράφτηκε στη Σαντορίνη με τον επιχειρηματία να μην πέφτει στην παγίδα και να ενημερώνει την αστυνομία.
 
Πώς στήνεται η απάτη
 
Οι επιτήδειοι ζητούν τον υπεύθυνο της επιχείρησης και του ανακοινώνουν ότι καλούν από «την Υπηρεσία Επαγγελματιών του Νομού». Του αναφέρουν ότι ελέγχουν αν είναι σωστά τα στοιχεία της επιχείρησης, για τον Επαγγελματικό – τουριστικό οδηγό / κατάλογο, ότι είναι δωρεάν για πάντα και ότι θα πρέπει να τους δώσει εφάπαξ  49€ για να λάβουν τιμολόγιο.!
 
Αν τους ζητηθούν διευκρινήσεις, συχνά λένε ότι είναι είτε από την Περιφέρεια, είτε από το Δήμο, είτε από το Επιμελητήριο, είτε από Ομοσπονδία – Σύλλογο κ.λπ., είτε ότι συνεργάζονται με αυτούς ή άλλους φορείς και υπηρεσίες.
 
Μάλιστα  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ", Αντώνης Καρατάσος, μιλώντας στο neakriti,  υπογραμμίζει ότι: "Τα κρούσματα τηλεφωνικής απάτης των επιχειρηματιών, αφορούν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και των Κυκλάδων . Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός για τους επιχειρηματίες της Κρήτης. Αφού στο παρελθόν υπήρξε σπείρα απατεώνων που εξαπατούσε Κρητικούς επιχειρηματίες, με μέλη της να έχουν συλληφθεί".
 
Σε κάθε περίπτωση έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές που ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση, όμως ο κ. Καρατάσος είναι κατηγορηματικός και καλεί τους επιχειρηματίες και της Κρήτης, να είναι όσο το δυνατόν προσεκτικοί. «Πρόκειται για απατεώνες. Δεν υπάρχει τέτοιος οδηγός και καμιά υπηρεσία δεν χρεώνει με τιμολόγιο!Αν σας έχουν στείλει οτιδήποτε με αντικαταβολή, μην το παραλάβετε».
 
Αναλυτικά τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ":
 
«Συστήνουμε στους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων να προσέχουν, καθώς εμφανίσθηκαν –και πάλι- «τηλεφωνικοί» απατεώνες.
 
Καλούν είτε με απόκρυψη αριθμού τηλεφώνου, είτε από αριθμούς εξωτερικού 00337510….
 
Ζητούν τον υπεύθυνο της επιχείρησης και του ανακοινώνουν ότι καλούν από «την Υπηρεσία Επαγγελματιών του Νομού». Ότι ελέγχουν αν είναι σωστά τα στοιχεία της επιχείρησης σας, για τον Επαγγελματικό – τουριστικό οδηγό / κατάλογο, ότι είναι δωρεάν για πάντα, …. εσείς θα δώσετε εφάπαξ μόνο 49€ και θα λάβετε τιμολόγιο.!!
 
Αν τους ζητηθούν διευκρινήσεις, συχνά λένε ότι είναι είτε από την Περιφέρεια, είτε από το Δήμο, είτε από το Επιμελητήριο, είτε από Ομοσπονδία – Σύλλογο κλπ, είτε ότι συνεργάζονται με αυτούς ή άλλους φορείς και υπηρεσίες.
 
Πρόκειται για απατεώνες.
 
Δεν υπάρχει τέτοιος οδηγός και καμιά υπηρεσία δεν χρεώνει με τιμολόγιο!
 
Αν σας έχουν στείλει οτιδήποτε με αντικαταβολή, μην το παραλάβετε».
 
 
neakriti.gr